Start Wandelnetwerk Land van Streuvels België

Begin december 2014 is de start gemaakt met de aanleg van alweer het 10e Wandelnetwerk van West Vlaanderen: Wandelnetwerk Land van Streuvels in de Leiestreek van het Belgische West Vlaanderen. Een samenwerking van onder meer de gemeenten Anzegem, Zwevegem en Wortegem-Petegem. Het Wandelnetwerk zal naar verwachting in april 2015 voor de wandelaar te betreden zijn en in totaal zo’n 119 kilometer aan wandelpaden en wandelroutes omvatten.

 

Cultuur en natuur wandelnetwerk land van streuvel

Wandelnetwerk Land van Streuvels is vernoemd naar de schrijver Stijn Streuvels, wiens woonhuis ‘Lijsternest’ in Ingooigem recent nog door de Provincie is gerenoveerd en ingericht als museum en schrijversresidentie. Naast deze attractieve bezienswaardigheid zijn de bosrijke en aantrekkelijke omgeving van de Tiegemberg de kern van het wandelgebied. Het wandelnetwerk bevindt zich in De Leiestreek, een toeristisch gebied dat het stroomgebied van de Leie volgt van Kortrijk tot Gent. Het gebied kenmerkt zich door water dat nooit ver weg is, een glooiend landschap met afwisselend landbouwgrond, grasland en bossen. Het landschap is ‘bezaaid’ met karakteristieke dorpjes.

Ontwikkeling van het Wandelnetwerk

Sinds het begin van 2014 wordt er al gewerkt aan de ontwikkeling van Wandelnetwerk Land van Streuvels. Op papier welteverstaan. Er kan nu dan eindelijk begonnen worden met het aanbrengen van de 157 wandelknooppunten. Er worden hier 455 paaltjes en 1526 knooppuntbordjes voor aangebracht op en tussen de verschillende wandelknooppunten. Het werk wordt verricht door de technische ploeg van Westtoer, de instantie die het recreatieve beleid voor de provincie ontwikkelt en uitvoert. Het onderhoud van het wandelnetwerk zal met ondersteuning van vrijwilligers worden gepleegd.

Wandelnetwerken West Vlaanderen en kaarten

Zoals gezegd kent West Vlaanderen al 9 andere wandelnetwerken. Meer informatie vind je op Wandelnetwerk West Vlaanderen.

Voor de reeds voltooide en toegankelijke wandelnetwerken in West Vlaanderen zijn wandelkaarten beschikbaar op www.wandelenwebwinkel.nl.

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.


, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie