Gelderland moet wandelprovincie nummer 1 worden

Wandelnetwerk GelderlandDat vindt de meerderheid in Provinciale Staten. Dit blijkt uit een amendement van de PvdA. De wandelpaden en verkeersluwe wegen en paden moeten zoveel mogelijk behouden blijven en benut worden. Gelderland moet zelfs wandelprovincie nummer 1 worden.

Het Wandelnetwerk Gelderland moet worden opgetuigd. Dit moet en onder meer aan bijdragen dat Gelderland de aantrekkelijkste provincie wordt om te wandelen. Dit aldus de PvdA. Hierbij moet bij beslissingen, zoals het plaatsen van geluidsschermen of de aanleg van rotondes, steeds worden bekeken wat de gevolgen zijn voor de bestaande wandelpaden en verkeersluwe wegen. Door het afsluiten van wandelpaden bijvoorbeeld verdwijnen er steeds meer wandelmogelijkheden.

Op dit moment is er nog geen wandelnetwerk in Gelderland. Het Wandelnetwerk Gelderland en goede overige voorzieningen voor de wandelaar moeten er onder meer aan bijdragen dat er meer toeristen naar de provincie worden getrokken en daarnaast moet het bijdragen aan de beweging van de Gelderlanders zelf.

Op welke termijn het Wandelnetwerk Gelderland gereed moet zijn is momenteel niet bekend

, , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie