Wandelrouteplanner voor de provincie Zuid-Holland

Wandelrouteplanner voor de provincie Zuid-Holland

Knooppuntpaaltje-wandelroutenetwerk

Het wandelnetwerk Zuid-Holland is voorzien van wandelknooppunten. Aan de hand van de wandelknooppunten kun u zelf eenvoudig een wandelroute uitstippelen. U wandelt van wandelknooppunt naar wandelknooppunt, en onderweg is op de zogenoemde knooppuntenpaaltjes te zien welke route u kunt nemen naar het volgende knooppunt. Ook staan er informatiepanelen langs de wandelroutes en bij de diverse startpunten van het wandelknooppuntennetwerk, waarop een overzichtskaart en informatie over de omgeving te vinden is. Op deze manier kunt u zelfs onderweg nog bepalen welke plaatsen u aandoet en hoe lang uw wandeltocht uiteindelijk wordt. Ook is het mogelijk om thematische wandelroutes te wandelen.

Gebruik van de digitale wandelrouteplanner Zuid-Holland

De planmodule is alleen via de website van de provincie Zuid-Holland te bedienen. U kunt hier vervolgens kiezen voor een kant en klare thematische route of een route via wandelknooppunten. Kiest u voor het laatste dan kunt u eerst een van de lokale wandelnetwerken kiezen en vervolgens een startpunt selecteren. De module plant automatisch de route. Kiest u alleen het start- en eindpunt dan kiest de wandelplanner de kortste route.

Wandelkaarten voor de provincie Zuid-Holland

Het is aan te raden om een wandelkaart van de omgeving mee te nemen voor onderweg. Het kan namelijk voorkomen dat knooppuntenbordjes of knooppuntenpaaltjes zijn vernield of verdwenen waardoor u kunt verdwalen. Met slechts de print van de wandelrouteplanner komt u dan helaas niet ver. Met een goede wandelkaart van het wandelnetwerk houdt u altijd het overzicht en vindt u altijd de juiste route weer terug. Daarnaast kunt u onderweg eenvoudig uw wandelroute inkorten of juist verlengen. Alle beschikbare wandelknooppunten wandelkaarten voor Nederland en België zijn te bestellen bij www.wandelenwebwinkel.nl.

Wandelrouteplanner provincie Zuid-Holland en aangegeven iconen

Op de kaart van de wandelrouteplanner zijn enkele iconen te vinden. Wanneer u met de muis op de iconen gaat staan wordt uiteengezet wat deze inhouden.

Wandelroutes uit de wandelrouteplanner printen/opslaan

De geplande wandelroutes zijn eenvoudig op te slaan, te printen en te delen via e-mail of social media.

Ga naar de wandelrouteplanner

U kunt geen reactie achterlaten