Wandelrouteplanner voor de provincie Overijssel

—————————————————————————————————————————————

Wandelrouteplanner voor de provincie OverijsselWandelrouteplanner Knooppunten

Het wandelnetwerk in de provincie Overijssel is voorzien van wandelknooppunten. AAan de hand van de wandelknooppunten kun u zelf een wandelroute uitstippelen. Voor de provincie Overijssel is er een wandelrouteplanner knooppunten beschikbaar. Het wandelnetwerk in de provincie Overijssel is een uitgebreid netwerk bestaande uit de afzonderlijke wandelnetwerken Twente, Vechtdal, Waterreijk en IJsseldelta. Deze wandelnetwerken zijn aan elkaar gekoppeld. U kunt dus gerust een wandelroutes uitstippelen die zich uitstrekken over meerdere wandelnetwerken. De totale omvang van het wandelnetwerk in Overijssel bedraagt enkele duizenden kilometers aan wandelpaden.

Gebruik van de wandelrouteplanner voor de provincie Overijssel

Kies een plaats op de kaart waar u wilt gaan wandelen, bijvoorbeeld Twente. De diverse wandelknooppunten zijn op de kaart weergegeven. Klik op de knop “start route”. Nu kunt u het eerste wandelknooppunt aanklikken. Dit is het startpunt van uw wandelroute. Daarna kunt u de volgende wandelknooppunten van uw wandelroute aanklikken. De wandelroute wordt in kleur weergegeven. Klik zoveel knooppunten aan tot u de ideale wandelroute hebt samengesteld. Naast de overzichtskaart van de wandelrouteplanner knooppunten wordt uw wandelroute opgesomd. De afstanden tussen de knooppunten en de totaalafstand is ook weergegeven.

Wandelkaarten voor de provincie Overijssel

Het is aan te raden om een wandelkaart van de omgeving mee te nemen voor onderweg. Het kan namelijk voorkomen dat knooppuntenbordjes of knooppuntenpaaltjes zijn vernield of verdwenen waardoor u kunt verdwalen. Met slechts de print van de wandelrouteplanner komt u dan helaas niet ver. Met een goede wandelkaart van het wandelnetwerk houdt u altijd het overzicht en vindt u altijd de juiste route weer terug. Daarnaast kunt u onderweg eenvoudig uw wandelroute inkorten of juist verlengen. Alle beschikbare wandelknooppunten wandelkaarten voor Nederland en België zijn te bestellen bij www.wandelenwebwinkel.nl.

Wandelrouteplanner Overijssel en aangegeven iconen

Op de kaart van deze wandelrouteplanner zijn meerdere iconen te vinden. Zo zijn bijvoorbeeld alle stations op de kaart weergegeven. Het kan handig zijn om het begin- en eindpunt van uw wandeling te plannen bij een station waar makkelijk kunt komen maar eventueel ook parkeren. Het icoon van een wandelaar geeft het startpunt van een bestaande wandelroute aan. Klik hier op en de wandelroute licht op. Soms kruizen twee bestaande wandelroutes elkaar en kunt u eventueel overstappen op de andere wandelroute. Het Bloemicoon vindt u alleen in het wandelnetwerk Vechtdal en staat voor een zogenaamd “verhalenpunt”. Op dit punt kunt u een verhaal beluisteren of lezen dat kenmerkend is voor de omgeving of door een bekend persoon is ingesproken.

Wandelroutes uit de wandelrouteplanner printen/opslaan

Als u de ideale wandelroute hebt gepland kunt u deze vervolgens ook printen. U kunt zelfs nog een aantal instellingen wijzigen waaronder de kleur van de route. U kunt de route ook opslaan. Het handige van deze functie is dat u de punten zelfs als GPS track kunt opslaan.

Ga naar de wandelrouteplanner

—————————————————————————————————————————————————————————

4 Responses to Wandelrouteplanner voor de provincie Overijssel

 1. C.Odding april 20, 2015 at 12:12 pm #

  afgelopen zondag gewandeld

  Bordje op kruising veldkampsweg / hogesteeg ( bij Bathmen)

  is onleesbaar gemaakt. Daarom 2,5 km omgelopen

  groeten

 2. Lisa mei 19, 2015 at 10:41 pm #

  Met heel plezier op knooppunten gewandeld in het Vechtdal en langs de IJssel. Voor de kinderen ook erg leuk om zo een route uit te stippelen. Bovendien was het heel duidelijk welke afstand we al hadden afgelegd en wat we nog af te leggen hadden.

 3. J.M. van Loo augustus 31, 2015 at 12:11 pm #

  Op het Overijssels Havezatepad ligt tussen de Woldlakeweg en de Kon. Julianaweg een routebordje met een 6.
  Het ligt op N 52. 47,023 en O 05. 59,249

 4. Lineke februari 27, 2018 at 5:40 pm #

  Dag,
  Ik ben benieuwd hoe de knooppunten te gebruiken? Ik had verwacht, net als bij andere wandelnetwerken dat je bij elk knooppunt naar een volgende ‘gewezen’ wordt (links voor W11 rechtdoor voor V14, dat werk). Ik had de vooraf uitgestippelde route gelukkig in mijn telefoon opgeslagen anders had ik niet geweten welke kant ik op moest. Of had ik een speciale kaart moeten hebben ofzo?
  Het was overigens wel prachtige route in een mooie omgeving

Geef een reactie