Wandelrouteplanner voor de provincie Noord-Holland

—————————————————————————————————————————————

Wandelrouteplanner voor de provincie Noord-Holland Wandelrouteplanner Noord Holland

Het wandelnetwerk Noord-Holland is voorzien van wandelknooppunten. Aan de hand van de wandelknooppunten kun u zelf een wandelroute uitstippelen. Het wandelnetwerk in de provincie Noord-Holland is in de afgelopen jaren flink uitgebreid. In het begin was er een klein wandelknooppuntennetwerk rond Heiloo, Bergen en Alkmaar. Daar is nu een gebied rond de gemeente Hollands Kroon, Schagen, de kustlijn tot aan Den Helder en de omgeving Hoorn erbij gekomen. Ook is het mogelijk om thematische wandelroutes te wandelen.

Gebruik van de wandelrouteplanner Noord-Holland

De planmodule is alleen via de website van het wandelnetwerk te bedienen. Hier kunt u kiezen voor een kant en klare thematische route of een route via wandelknooppunten. Kiest u voor het laatste dan kunt u een startpunt, een via-punt en een eindpunt selecteren. De module plant automatisch de route. Kiest u alleen het start- en eindpunt dan kiest de wandelplanner de kortste route. Door via-punten toe te voegen kun je de route langer maken.

In het wandelnetwerk zijn ook specifieke startpunten gelegen. Deze zijn goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer en vaak is er horeca in de buurt. Ook is er een informatiepaneel te vinden bij elk startpunt. Op het startpunt staat een informatiebord, waarop de wandelroutes in de directe omgeving staan. U kunt kiezen uit verschillende rondwandelingen, variërend van 2 tot 12 km. Deze routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd met gekleurde pijlen.

De wandelroute is daarna via een zogenaamde QR-code te raadplegen via de mobiele app. Helaas is het (nog) niet mogelijk om op de mobiele telefoon de route te plannen.

Wandelkaarten voor de provincie Noord-Holland

Het is aan te raden om een wandelkaart van de omgeving mee te nemen voor onderweg. Het kan namelijk voorkomen dat knooppuntenbordjes of knooppuntenpaaltjes zijn vernield of verdwenen waardoor u kunt verdwalen. Met slechts de print van de wandelrouteplanner komt u dan helaas niet ver. Met een goede wandelkaart van het wandelnetwerk houdt u altijd het overzicht en vindt u altijd de juiste route weer terug. Daarnaast kunt u onderweg eenvoudig uw wandelroute inkorten of juist verlengen. Alle beschikbare wandelknooppunten wandelkaarten voor Nederland en België zijn te bestellen bij www.wandelenwebwinkel.nl.

Wandelrouteplanner Noord-Holland en aangegeven iconen

Op de kaart van de wandelrouteplanner zijn enkele iconen te vinden. In de legenda is duidelijke uiteengezet wat deze inhouden.

Routes uit de wandelrouteplanner knooppunten printen/opslaan

De geplande wandelroutes zijn eenvoudig op te slaan, te printen en te delen via e-mail of social media.

Ga naar de wandelrouteplanner

—————————————————————————————————————————————————————————

U kunt geen reactie achterlaten