Wandelrouteplanner België

Wandelrouteplanner België met wandelknooppunten

Plan je eigen wandelroute met de wandelrouteplanner België met wandelknooppunten.wandelrouteplanner België met wandelknooppunten

In België is wandelen aan de hand van wandelknooppunten meer gemeengoed dan in Nederland. In Vlaanderen, het noordelijke gedeelte van België, zijn al flink wat wandelnetwerken te vinden. Op dit moment vind je bijna 30 afzonderlijke wandelnetwerken in Vlaanderen welke in totaal ruim 7000 kilometer aan wandelpaden beslaan. Aan de hand van wandelknooppunten stippel je zelf je ideale wandelroute uit. Je bepaalt zelf hoe lang je wandelroute wordt en waar je graag wilt wandelen.

In de wandelrouteplanner België met wandelknooppunten zijn alle bestaande wandelknooppunten van België opgenomen. Je hoeft alleen maar te bepalen waar je wilt wandelen, je wandelroute te plannen en wandelen maar.

Hoe werkt de wandelrouteplanner België met wandelknooppunten?

Kies als eerste het wandelnetwerk waar je je route op wilt plannen. Er zijn momenteel bijna 30 wandelnetwerken waar je uit kunt kiezen. Bepaal bij het kiezen van een wandelnetwerk of je bijvoorbeeld aan de kust wilt wandelen of een bepaald natuurgebied wilt bekijken. Misschien wil je wel een wandeling door stedelijk gebied maken of het grensgebied met Nederland bezoeken.

Na het kiezen van het wandelnetwerk zoomt de wandelrouteplanner België met wandelknooppunten in op het afzonderlijke wandelnetwerk. Je kunt nu beginnen met het selecteren van het startpunt van de route. Klik vervolgens de wandelknooppunten aan welke je in je wandelroute wilt opnemen. De route wordt gemarkeerd met een kleur.

De afstanden tussen de wandelknooppunten en de totale afstand van de wandelroute worden aangegeven. Als je wandelroute compleet is, kun je deze opslaan of afdrukken voor onderweg.

Tips voor onderweg

De wandelrouteplanner België met wandelknooppunten is een fijn hulpmiddel om een wandelroute te plannen. Het is wel aan te raden om een overzichtskaart van de omgeving of het wandelnetwerk mee te nemen voor onderweg. Dit is handig om de wandelroute onderweg te verkorten of te verlengen, maar ook om de route te volgen als er onverhoopt wandelknooppunten bordjes zijn vernield.

De wandelrouteplanner België met wandelknooppunten geeft geen locaties van bezienswaardigheden of natuurgebieden aan. Bereid je voor, voordat je een wandeling plant. Bedenk in welke omgeving je wilt wandelen. Bijvoorbeeld natuur of juist een wandeling met veel cultuur en stedelijk gebied. Niet alle wandelnetwerken hebben alle elementen in zich.


–  Klik hier om naar de Wandelrouteplanner België met wandelknooppunten te gaan.
– Lees meer over Alle Wandelnetwerk van Nederland.
– Bestel wandelknooppunten wandelkaarten bij www.wandelenwebwinkel.nl