Wandelroutenetwerk Zuid-Holland breidt zich uit

—————————————————————————————————————————————

Wandelroutenetwerk Zuid-Holland breidt zich uit

De eerste knooppuntpaal van het wandelnetwerk Hof van Delfland werd dit voorjaar al geplaatst. Vanaf eind augustus wijzen inmiddels 440 routepalen en 110 informatiepanelen u als wandelaar de mooiste plekjes binnen het nieuwe wandelroutenetwerk Hof van Delfland.

Het Wandelroutenetwerk werd mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Zuid-Holland. Het initiatief en de uitvoering in het Hof van Delfland lagen in handen van het Recreatieschap Midden-Delfland in samenwerking met alle deelnemende gemeenten. Eerder kwamen de netwerken in Duin Horst en Weide, Oost-IJsselmonde, Krimpenerwaard en Dordrecht/Kinderdijk/Biesbosch gereed.

900 kilometer wandelplezier

Wandelnetwerk Zuid-Holland, 1e paal Hof van DelflandHet netwerk aan wandelroutes biedt ruim 900 kilometer wandelplezier van Hoek van Holland tot Zoetermeer en van Rotterdam tot Den Haag. Aan de hand van het wandelroutenetwerk kunt u door een knooppuntensysteem genummerde wandeltrajecten met elkaar combineren om zo tot een wandeling op maat te komen. U wandelt van knooppunt naar knooppunt, waar op de zogenoemde knooppuntenpaaltjes te zien is welke route u kunt nemen naar het volgende knooppunt. Ook staan er informatiepanelen langs de route of bij startpunten waarop een overzichtskaart en informatie over de omgeving te zien is.

Digitale wandelrouteplanner

Vanaf dit najaar kunt u op onze site de nieuwe digitale wandelrouteplanner Zuid-Holland raadplegen. U kunt dan ook eenvoudig via de computer uw wandelroute uitstippelen.———————————————————————————————————————————————————————————————————————

———————————————————————————————————————————————————————————————————————

Provinciale subsidie voor wandelroutes

Heeft u ook plannen om in de provincie Zuid-Holland een nieuwe wandelroute aan te leggen, dan kunt u hiervoor – onder voorwaarden – subsidie aanvragen bij de provincie. De provincie Zuid-Holland werkt aan een aantrekkelijke leefomgeving in de dichtsbevolkte provincie van Nederland. Daarbij hoort ook zorg voor het landschap, de recreatie en de natuur. Zo zorgen zij samen met partners voor talloze recreatiemogelijkheden, dicht bij huis. Daaronder valt ook een goed provinciedekkend wandelroutenetwerk.

bron: www.zuid-holland.nl

U kunt geen reactie achterlaten