Wandelnetwerk Zeeland

Informatie over wandelnetwerk ZeelandWandelnetwerk-Zeeland

Wandelnetwerk Zeeland is een prachtig wandelgebied. Het heeft kilometers kust en strand. Maar ook bos en polderlandschap. Wandelnetwerk Zeeland heeft een aantal Nationale Landschappen zoals Het Zwin in West Zeeuws-Vlaanderen en Het Verdronken Land van Saeftinghe. Dit zijn kwelders welke bij erg hoog water nog onderlopen en daardoor een prachtige variëteit aan plant- en diersoorten herbergt. Bovendien vind je in Zeeland het Nationaal Park de Oosterschelde.

Het Wandelnetwerk Zeeland is bezaaid met historische dorpen en steden. Een flink aantal heeft een rijke handelsgeschiedenis. Vaak heeft dit verleden ervoor gezorgd dat het dorp of de stad een beschermd aangezicht heeft gekregen en een flink aantal Nationale Monumenten telt.

Wandelknooppunten

Het Wandelnetwerk Zeeland bestaat uit 1500 kilometer wandelpaden en wandelroutes. Het wandelnetwerk is een echt wandelknooppunten wandelnetwerk. Dat wil zeggen dat het niet is samengesteld uit vooraf uitgestippelde wandelroutes welke op de een of andere manier met elkaar verbonden zijn. Met wandelknooppunten kan je zelf je wandelroute uitstippelen. Via de wandelkaart bekijk je wat je wilt zien in een bepaalde regio en je bepaalt hoe lang je wandelroute moet worden. Op de wandelkaart staan alle wandelknooppunten van een bepaald gedeelte van Wandelnetwerk Zeeland. Op de wandelkaart is te zien wat de afstand is tussen de wandelknooppunten.

Het Wandelnetwerk Zeeland bestaat uit de volgende individuele wandelnetwerken:

Wandelnetwerk Eindeloos eiland Noord Beveland

– Het wandelnetwerk Schouwen Duiveland langs water en land

– Wandelnetwerk Walcherse dijken, duinen en watergangen

– Wandelnetwerk Kiekendiefpad Zuid-Beveland

– Wandelnetwerk Sporen in de zak Zuid-Beveland

– Wandelnetwerk Grenzeloos wandelen in West Zeeuws-Vlaanderen

– Wandelnetwerk Langs linies en kreken in Zeeuws-Vlaanderen

Voor (bijna) alle bovenstaande wandelnetwerken zijn wandelkaarten beschikbaar in de wandelwebwinkel.

Toekomst en ontwikkeling van het Wandelnetwerk Zeeland

Het Wandelnetwerk Zeeland is al behoorlijk uitgebreid. De gehele provincie is voorzien van wandelknooppunten. Hiermee is het een van de meest ontwikkelde provincies van Nederland op het gebied van wandelnetwerken. Zeeland grenst aan Belgisch Vlaanderen. In België is het wandelen via wandelknooppunten al een stuk verder ontwikkeld. Het leuke van het Wandelnetwerk Zeeland is dat het naadloos aansluit op het Wandelnetwerk België.

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk Zeeland

Alle wandelnetwerken Nederland

GPS wandelen Hoe en wat?

NS Wandelingen