Wandelnetwerk Zwin

Informatie over Wandelnetwerk ZwinWandelnetwerk Zwin

Wandelnetwerk Zwin is onderdeel van Wandelnetwerk West-Vlaanderen. Het wandelnetwerk Zwin en Wandelnetwerk West-Vlaanderen bestaan uit wandelknooppunten. Aan de hand van wandelknooppunten stippel je zelf je ideale wandelroute uit. Je bepaalt zelf waar je wandeling langskomt en hoe lang de route wordt. Je kunt de wandelroute ook eenvoudig onderweg verkorten of juist verlengen.

Wandelnetwerk Zwin bestaat uit 50 kilometer speciaal geselecteerde wandelpaden. Deze worden verbonden via 36 wandelknooppunten. Het wandelnetwerk Zwin biedt een fijne combinatie van natuur, cultuur, unieke landschappen en is gesitueerd rond de gemeenten Knokke-Heist, Retranchement en Cadzand.

Wat zijn de aanraders voor het Wandelnetwerk Zwin?

Wandelnetwerk ZwinKnokke-Heist. Knokke-Heist is een van de bekendste badplaatsen aan de Belgische kust. Het ligt pal aan natuurgebied Het Zwin. Je vindt er een aantal beschermde monumenten zoals de “Kalfmolen”. Ook is een bezoek aan museum Sincfala de moeite waard.  Het is een museum dat 2000 jaar Zwinstreek tentoonstelt. Je krijgt bijvoorbeeld een goed inzicht in het harde vissersleven uit het verleden.

Cadzand. Cadzand is Nederlands dorp, niet te verwarren met Cadzand-Bad. Deze laatste is een badplaats waar je in het hoogseizoen over de hoofden van toeristen moet lopen. In Cadzand-dorp is dit niet het geval. Cadzand dorp is een kleurrijk en rustiek dorp met veel cultuur. Het dorp heeft nog zijn eigen klederdracht; de Cadzandse klederdracht. Het dorp telt 3 Rijksmonumenten.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk Zwin

Het wandelnetwerk Zwin is genaamd naar het natuurgebied wat er middenin ligt: Het Zwin. Het Zwin werd in 1939 uitgeroepen tot beschermd landschap  en in 1952 tot natuurreservaat. Het is een oude zeearm van de Noordzee. Je vindt er een enorme verscheidenheid aan vogels. Veel zeevogels en watervogels. Je vindt er binnendijks ook Lepelaars en Ooievaars.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor wandelnetwerk Zwin
Bestel de wandelkaart van Wandelnetwerk Zwin

Artikelen gerelateerd aan Informatie over wandelnetwerk Zwin:

Wandelnetwerk Grenzeloos wandelen in West Zeeuws-Vlaanderen

GPS wandelen Hoe en wat?

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie