Wandelnetwerk Zuid Dijleland

Informatie over Wandelnetwerk Zuid DijlelandWandelnetwerk Zuid Dijleland

Wandelnetwerk Zuid Dijleland is onderdeel van Wandelnetwerk Vlaams Brabant. Het wandelnetwerk Zuid Dijleland en Wandelnetwerk Vlaams Brabant bestaan uit wandelknooppunten. Aan de hand van wandelknooppunten stippel je zelf je ideale wandelroute uit. Je bepaalt zelf waar je wandeling langskomt en hoe lang de route wordt. Je kunt de wandelroute ook eenvoudig onderweg verkorten of juist verlengen.

Wandelnetwerk Zuid Dijleland telt wel 300 kilometer wandelpaden en 232 wandelknooppunten. Zuid Dijleland is onderdeel van de Groene Gordel. De Groene Gordel is het landelijk gebied rond Brussel. De Groene Gordel bestaat verder uit Het Pajottenland en De Brabantse Kouters. In Het Pajottenland is ook een Wandelnetwerk aanwezig. Zuid Dijleland wordt ook wel De Druivenstreek genoemd. Uiteraard verwijst dit naar de weelderige druiventeelt. Het landschap is verder rijk aan de kenmerkende holle wegen.

Wat zijn de aanraders voor het Wandelnetwerk Zuid Dijleland?

Wandelnetwerk Zuid DijlelandOverijse. Overijse is een stad in het uiterste zuidwesten van het Wandelnetwerk Zuid Dijleland. In Overijse is het Druivenmuseum te vinden. Dit is een grote aanrader voor eenieder die zich wil verdiepen in de achtergrond van de druiventeelt waar de regio Zuid Dijleland om bekend staat.  

Leuven. Leuven is ook wel bekend als de bierhoofdstad van Vlaanderen. Dit komt doordat Leuven een studentenstad is, maar misschien nog meer omdat de Brouwerij Anheuser-Busch Inbev er gevestigd is. Deze bierbrouwer is de grootste bierbrouwer van de lage landen. Verder heeft Leuven tal van bezienswaardigheden zoals Het indrukwekkende gotische stadhuis, De Grote Markt, De Sint Pieterskerk en Het Tafelrond (Voormalige Nationale Bank in gotische stijl).Wandelnetwerk Zuid Dijleland

Een van de klapstukken van Leuven is het Groot Begijnenhof (staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst). Dit is een gaaf bewaarde, en volledig gerestaureerde historische wijk van een tiental straten in het zuiden van de binnenstad. Het is een van de grootste nog bestaande begijnhoven in Vlaanderen. De Dijle stroomt dwars door het hof.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk Zuid Dijleland

De kronkelende Dijle, het Heverleebos en Meerdaalwoud, de lappendeken van vijvers, weilanden en bosjes in de valleien, de talrijke holle wegen. Dit zijn kenmerkende elementen van Wandelnetwerk Zuid Dijleland. Je wandelt in indrukwekkende natuur terwijl je slechts een steenworp verwijderd bent van de hoofdstad.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor wandelnetwerk Zuid Dijleland

De wandelkaart voor wandelnetwerk Zuid Dijleland is beschikbaar op www.wandelenwebwinkel.nl

Artikelen gerelateerd aan Informatie over wandelnetwerk Zuid Dijleland:

Wandelnetwerk Pajottenland

Wandelnetwerk Getuigenheuvels Vlaamse Ardennen

Alle Wandelnetwerken Nederland

Alle Wandelnetwerken België

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie