Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Zuid

Informatie over Wandelnetwerk Wijde Biesbosch ZuidWandelnetwerk Wijde Biesbosch Zuid

Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Zuid telt 983 kilometer aan wandelmogelijkheden in een van de mooiste omgevingen van Nederland. Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Zuid is onderdeel van Wandelnetwerk Brabant. Dit enorme wandelnetwerk telt wel 6100 kilometer aan wandelpaden en wandelroutes.

Het Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Zuid bestaat uit wandelknooppunten welke de wandelaar zelf tot wandelroute aaneen kan knopen. Je bepaal dus zelf waar je gaat wandelen en hoe lang je route is.

Wat zijn aanraders op Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Zuid?

Geertruidenberg. Geertruidenberg: vestingstad en Hollands oudste stad.  Een prachtige historische kern met vestingwallen en bolwerken, het eeuwenoude marktplein, de statige toren van de Geertruikerk, u proeft hier nog de sfeer van vroeger tijden. De gezellige en aantrekkelijke horecagelegenheden versterken graag de inwendige mens.

Drimmelen. Drimmelen ligt aan doorgaande vaarwegen en heeft een eigen havenfaciliteiten. De jachthaven van Drimmelen vormt de toegangspoort tot het Nationaal Park de Biesbosch.  Drimmelen biedt niet alleen mogelijkheden voor de wandelaar, maar ook  mogelijkheden voor de waterrecreant.  En niet alleen voor de bootbezitter. Ook met een rondvaartboot, een te huren motor-, roei- en zeilboot of een kano kunt je als bezoeker ontdekkingstochten maken in het land van de bevers, roerdompen, futen, buizerds, kiekendieven en reeën.

– Breda. Het bolwerk Breda is ontstaan aan de samenvloeiing van de rivieren de Aa en de Mark. Breda kreeg in 1252 stadsrechten. Bij een wandeling door de stad is de Onze Lieve Vrouwe Kerk aan de Grote Markt niet te missen. In 2009 is Breda nog benoemd tot beste binnenstad van Nederland. Vanwege het aantrekkelijke stadsaangezicht en de bosrijke omgeving wordt Breda ook wel Parel van het Zuiden genoemd.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Zuid

Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Zuid draait uiteraard om Nationaal Park De Biesbosch. In 1994 werd de status van nationaal park toegekend aan het gebied. Het Nationaal Park De Biesbosch is sindsdien een beschermd natuurgebied. De Biesbosch is een nat gebied of wetland, waar grote groepen watervogels dekking, voedsel en nestgelegenheid vinden. Door verruiging en het open graven van polders ontwikkelt zich geleidelijk een zoetwatermoeras met een enorme soortenrijkdom.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Zuid

De wandelkaart voor Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Zuid is op www.wandelenwebwinkel.nl beschikbaar.


 

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Zuid:

Wandelnetwerk Brabantse Wal

Wandelnetwerk De Baronie

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

2 Responses to Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Zuid

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2174): Walker->paged_w in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63