Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Noord

Informatie over Wandelnetwerk Wijde Biesbosch NoordWandelnetwerk Wijde Biesbosch Noord

Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Noord is een wandelnetwerk als onderdeel van Wandelnetwerk Brabant. Op 4 juni 2011 werd het wandelroutenetwerk Wijde Biesbosch Noord geopend. Dit netwerk verbindt 315 kilometer aan wandelwegen in de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem met elkaar. Het spreekt voor zich dat Nationaal Park De Biesbosch een belangrijk en aantrekkelijk element is in dit wandelnetwerk. Maar ook mooie plaatsjes al Woudrichem en Werkendam maken een wandeling op dit wandelnetwerk de moeite waard.

Aanraders van Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Noord

– Woudrichem. Woudrichem is een prachtige vestingstad, gelegen in het land van Heusden en Altena. Diverse wandel- en fietsroutes voeren naar dit stadje, dat absoluut een bezoek waard is. Woudrichem is onderdeel van de vesting3hoek. Deze vestingdriehoek bestaat uit de historische vestingen Slot Loevestein, Fort Vuren, Gorinchem en Woudrichem. Zij zijn met elkaar verbonden door de gezamenlijke ligging aan een oer-Hollands rivierenlandschap en de eeuwenoude geschiedenis. Samen delen zij 600 jaar geschiedenis en vormen het sluitstuk van een van de mooist bewaard gebleven verdedigingslinies van Nederland. Een voet-/fietsveer verbindt deze vestigingen.

Werkendam. De naam zegt het al: Werkendam is de afdamming van het riviertje de Werken. Als onderdeel van de grote waterbouwkundige werken in de Grote Waard vindt omstreeks 1230 de afdamming plaats. Werkendam is een historische plaats en kent een reeks Rijksmonumenten zoals een aantal forten als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Noord

Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Noord draait uiteraard om Nationaal Park De Biesbosch. In 1994 werd de status van nationaal park toegekend aan het gebied. Het Nationaal Park De Biesbosch is sindsdien een beschermd natuurgebied. De Biesbosch is een nat gebied of wetland, waar grote groepen watervogels dekking, voedsel en nestgelegenheid vinden. Door verruiging en het open graven van polders ontwikkelt zich geleidelijk een zoetwatermoeras met een enorme soortenrijkdom.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Noord

De wandelkaart voor Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Noord is op www.wandelenwebwinkel.nl beschikbaar.

 

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Noord:

Wandelnetwerk Brabantse Wal

Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Zuid

Wandelnetwerk De Baronie

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

2 Responses to Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Noord

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2174): Walker->paged_w in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63