Wandelnetwerk Westkust

Informatie over Wandelnetwerk WestkustWandelnetwerk Westkust

Wandelnetwerk Westkust is onderdeel van Wandelnetwerk West-Vlaanderen. Het wandelnetwerk Westkust en Wandelnetwerk West-Vlaanderen bestaan uit wandelknooppunten. Aan de hand van wandelknooppunten stippel je zelf je ideale wandelroute uit. Je bepaalt zelf waar je wandeling langskomt en hoe lang de route wordt. Je kunt de wandelroute ook eenvoudig onderweg verkorten of juist verlengen.

Wandel met Wandelnetwerk Westkust in en rond de Westkustduinen en ontdek het gevarieerde landschap van de Vlaamse Kust. Wandelaars kunnen er genieten van duinlandschappen, bossen, strand, zee en bruisende badplaatsen. Westtoer selecteerde de meest aantrekkelijke en veilige wandelwegen en verbond deze tot een samenhangend netwerk. Het wandelnetwerk Westkust loopt over de gemeenten De Panne, Koksijde en Nieuwpoort.

Wat zijn de aanraders voor het Wandelnetwerk Westkust?

De Panne. Vroeger was De Panne een vissersgemeenschap. Vanaf de tweede helft van de 19de eeuw is dit veranderd. Steeds meer werd De Panne een badplaats. In de jaren 50 van de vorige eeuw nam dit echt grote vormen aan. De Panne is nu een van de aantrekkelijkste toeristische locaties van België.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk Westkust

Het wandelnetwerk Westkust ligt, zoals de naam al zegt, aan de westelijke Belgische kust en de Frans-Belgische grens. Je kunt tijdens het wandelen in ieder geval genieten van een van de populairste kusten van West Europa.  In het gebied ligt ook natuurreservaat De Westhoek. Het reservaat strekt zich uit over een oppervlakte van 340 à 345 ha en maakt deel uit van het grootste aaneengesloten duingebied van de Vlaamse kust.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor wandelnetwerk Westkust
Bestel de wandelkaart Westkust
Artikelen gerelateerd aan Informatie over wandelnetwerk Westkust:

Wandelnetwerk Zwin

GPS wandelen Hoe en wat?

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.


, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie