Wandelnetwerk Waterreijk

Het wandelnetwerk Waterreijk is sinds juni 2013 geopend. In dit gebied is het nieuwe netwerk van wandelknooppunten in de afgelopen tijd aangelegd. De fietsknooppunten waren voor de fietser al langer te gebruiken voor Waterreijk. Het wandelnetwerk werkt als volgt. U begint op een van de 24 startpunten in het netwerk. Vervolgens loopt u van wandelknooppunt naar wandelknooppunt. U kunt zelf de route samenstellen.

Voor ieder wat wils in wandelnetwerk Waterreijkwandelnetwerk Waterreijk

Wandelnetwerk Waterreijk heeft de beschikking over 550 kilometer wandelpad. Er zijn dus genoeg wandelingen uit te stippelen voor de wandelliefhebber.  Er zijn ook nog eens 60 kant en klare rondwandelingen samengesteld. U weet dan zeker dat u de mooiste plekjes van het wandelnetwerk Waterreijk ziet tijdens uw wandeling. Het handige van de kant en klare wandelingen is dat deze makkelijk te herkennen zijn in de omgeving. De wandelknooppunten welke bij een bepaalde route horen hebben een eigen specifieke kleur markering. Op elk wandelknooppunt is een bord met informatie te vinden. Hier kunt u er ook voor kiezen om de wandeling aan te passen. Bijvoorbeeld door de wandeling in te korten of juist langer te maken.

Waterreijkpad

In het wandelnetwerk Waterreijk is per juni 2013 ook een LAW, ofwel een langeafstandswandeling, beschikbaar. De wandeling is 150 kilometer lang. Op het wandelnetwerk Waterreijk zijn de markeringen voor deze LAW te herkennen aan de blauw-witte markeringen op de wandelknooppunten palen. De wandeling is ook op te delen in 8 etappes. Er zijn op de begin- of eindpunten goede overnachtingsmogelijkheden.

Stadswandelingen in wandelnetwerk Waterreijk

Wat u niet mag missen als u een dagje gaat wandelen in Waterreijk is een bezoek aan de dorpjes Giethoorn, het Venetië van het noorden, of Vollenhove met de mooie jachthaven. Ook het dorpje Blokzijl is zo’n must-see. Hier vindt u bijvoorbeeld veel monumentale bebouwing.


Wandelkaarten en kaartmateriaal voor wandelnetwerk Waterreijk

Bijbehorende wandelkaarten zijn beschikbaar op www.wandelenwebwinkel.nl

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

 

 

 

2 Responses to Wandelnetwerk Waterreijk

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2174): Walker->paged_w in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63