Wandelnetwerk Walcherse dijken, duinen en watergangen

Informatie over Wandelnetwerk Walcherse dijken, duinen en watergangen

Wandelnetwerk Walcherse dijken, duinen en watergangenWandelnetwerk Walcherse dijken, duinen en watergangen is onderdeel van het Wandelnetwerk Zeeland. Het wandelnetwerk is gelegen op het Zeeuwse eiland Walcheren. Walcheren is een van de populairste eilanden van Zeeland. De hoofdstad van Zeeland, Middelburg, is op Walcheren gelegen. Het eiland biedt alle elementen voor de doorgewinterde en de genietende wandelaar. Van strand tot bos, van kust tot polder. Voeg daar een flinke dosis cultuur aan toe en je hebt alles wat je nodig hebt.

Wandelnetwerk Walcherse dijken, duinen en watergangen is opgebouwd uit wandelknooppunten. Met wandelknooppunten kun je zelf een wandelroute uitstippelen. Je kunt dus zelf bepalen waar je wandelroute langskomt en welke plaatsen je wilt bezoeken. De wandelknooppunten zijn in twee richtingen bewegwijzerd. Je kunt met wandelknooppunten heel eenvoudig, tijdens je wandeling, besluiten om je wandeling langer of juist korter te maken.

Wat zijn de aanraders voor Wandelnetwerk Walcherse dijken, duinen en watergangen?

– Middelburg. In de Gouden Eeuw werd er in Middelburg goede zaken gedaan door de V.O.C. De stad ademt ook nog de sfeer van die tijd. Het is een prettige stad waar voor de wandelaar veel te zien is. Helaas is er in de tweede wereldoorlog ook veel vernietigd. Daarvan is veel weer herbouwd, maar niet meer origineel. Mooie bezienswaardigheden zijn het stadhuis op het gezellige marktplein. Daarnaast zijn de abdij, welke terug gaat tot het jaar 1100, en het Zeeuws Museum dat erin wordt gehuisvest de moeite van een bezoek waard.

– Veere. Veere is het dorpje dat op de noordoost kop van Walcheren ligt. Het kijkt uit over Het Veerse Meer. Heden en verleden lopen hier in elkaar over. Je waant je terug in de tijd. Vooral in het hoogseizoen wordt hier de ouderwetse sfeer weer helemaal levendig. In de oude Campveerse toren welke uitkijkt over het water is het heerlijk bijkomen met een hapje en een drankje.


Natuur en landschap van Wandelnetwerk Walcherse dijken, duinen en watergangen?

Walcheren kent een variatie aan landschappen. Je komt in ieder geval veel water en kust tegen. Noordoost van Domburg vind je De Manteling, een mooi eikenbos pal aan de kust gelegen. Een mooie en leuke afwisseling van water,kust en polderlandschap. Het leuke van wandelen door het land van Walcheren is dat je ver kunt kijken. Je ziet de verschillende dorpen al va verre liggen. Als je toch genoeg van Walcheren krijgt kun je altijd nog bij Veere de boot naar Noord Beveland nemen. Daar kun je ook het wandelnetwerk belopen.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk Walcherse dijken, duinen en watergangen?

De wandelkaart voor Wandelnetwerk Walcherse dijken, duinen en watergangen is beschikbaar op www.wandelenwebwinkel.nl

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk Walcherse dijken, duinen en watergangen

Informatie over Wandelnetwerk Eindeloos eiland Noord Beveland

Informatie over Wandelnetwerk Schouwen Duiveland, langs water en land

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

2 Responses to Wandelnetwerk Walcherse dijken, duinen en watergangen

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2174): Walker->paged_w in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63