Wandelnetwerk Twente

Informatie over het wandelnetwerk Twentewandelnetwerk Twente

Het wandelnetwerk Twente is in totaal 3500 kilometer groot. Het beslaat de mooiste wandelroutes, wandelpaden en lange-afstandswandelingen welke reeds beschikbaar waren in Twente, maar dan aaneengeknoopt tot Wandelnetwerk Twente door middel van 1275 keuzepunten. Het wandelnetwerk is in een aantal fasen ontwikkeld waarvan de eerste al in 2007. Op dit moment kun je op het Wandelnetwerk Twente 455 verschillende wandelroutes lopen. De routes zijn door middel van de keuzepunten verbonden en verwijzen in beide richtingen naar elkaar. Op een keuzepunt kun je overstappen op een andere wandelroute door eenvoudig de kleur van de route van keuze te volgen.

Het Wandelnetwerk Twente is dusdanig groot dat er 4 overzichtskaarten zijn uitgebracht. Elke kaart geeft een kwart van het wandelnetwerk weer. De delen zijn uiteraard aangesloten op de andere delen van Wandelnetwerk Twente.

wandelnetwerk Twente

Ommetjes, half- en heeldaagse wandelingen, meerdaagse tochten of thematische routes: alles is nu mogelijk in Twente. Bijna alle doorgaande lange-afstandswandelingen zijn in het wandelnetwerk opgenomen.

Wat zijn aanraders in Wandelnetwerk Twente?

Het Wandelnetwerk is dusdanig groot dat hier slechts een aantal aanraders worden weergegeven. In het Wandelnetwerk is rondwandeling langs de stadsrand van Enschede opgenomen. Enschede is de grootste stad van Overijssel, maar ook een stad met een rijke cultuurhistorie welke al dateert van 1119. Helaas is de oude binnenstad in 1862 grotendeels vernietigd door een brand. Een bewaard gebleven unicum is De Grote Kerk.

Ootmarsum geldt als een van de mooiste plaatsjes van Nederland. Ontstaan in 900, kreeg stadsrechten in 1300 en sindsdien is het niet echt gegroeid. Ootmarsum doet aan als een soort openluchtmuseum met als voorbeeld van de bezienswaardigheden de rooms-katholieke kerk.

Het plaatsje Delden geldt als villadorp, gelegen in fraai natuurlijke omgeving, als dorp om heerlijk te wandelen. Delden kent enkele bezienswaardigheden, onder meer  het Zout-museum en de Oude Blasiuskerk.


Natuur en landschap van Wandelnetwerk Twente

Belangrijkste trekpleister van Twente op het gebied van natuur is wel De Sallandse Heuvelrug. Officieel geen Twente, maar wel onderdeel van het Wandelnetwerk Twente. Naast De Sallandse Heuvelrug is Twente evengoed een streek met grote landschappelijke kwaliteiten. Het biedt een variatie van coulissenlandschap, heide en veel groene landgoederen.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk Twente

De wandelkaart voor wandelnetwerk De Wolden is beschikbaar op www.wandelenwebwinkel.nl

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk Twente:

Informatie over Wandelnetwerk Waterreijk

Informatie over Wandelnetwerk IJsseldelta

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

 

 

20 Responses to Wandelnetwerk Twente

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2174): Walker->paged_w in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63