Wandelnetwerk Strabrechtse Heide

Informatie over Wandelnetwerk Strabrechtse HeideWandelnetwerk Strabrechtse Heide

Wandelnetwerk Strabrechtse Heide is onderdeel van het Wandelnetwerk Brabant, dat in zijn totaliteit wel 6700 kilometer aan wandelpaden beslaat. Het Wandelnetwerk Strabrechtse Heide bestaat, net als alle wandelnetwerken in Brabant, uit wandelknooppunten i.p.v. aaneengeknoopte wandelingen. Met deze wandelknooppunten kun je zelf je wandelroute uitstippelen. Je bepaalt feitelijk zelf wat je wilt zien en hoe lang je wandeling wordt.

De Strabrechtse Heide is een natuurgebied van circa 1500 hectare ten zuidoosten van Eindhoven. Het is een prachtig natuurgebied met bos, heide en vennen. Het is zo’n aantrekkelijk gebied dat het is aangewezen als Natura-2000 gebied.

Wat zijn de aanraders van Wandelnetwerk Strabrechtse Heide?

Heeze. Heeze, als onderdeel van gemeente Heeze-Leende, is bekend vanwege zijn kasteel en omliggende bossen. Heeze dateert al van de 12e eeuw en kent naast het kasteel tal van bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld een aantal fraaie langgevelboerderijen en schilderachtige buurtschappen.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk Strabrechtse Heide

De Strabrechtse Heide is een natuurgebied bestaande uit bos, heide en een aantal grote vennen. Het Beuven is zelfs het grootste ven van Nederland. Het gebied is in beheer van Staatsbosbeheer en is in 2010 helaas getroffen door een grote brand.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk Strabrechtse Heide

De wandelkaart voor Wandelnetwerk Strabrechtse Heide is op www.wandelenwebwinkel.nl beschikbaar.

 

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk Strabrechtse Heide:

Wandelnetwerk Brabantse Wal

Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Zuid

Wandelnetwerk Het Groene Woud

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

One Response to Wandelnetwerk Strabrechtse Heide

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2174): Walker->paged_w in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63