Wandelnetwerk Stempel van de Maas

Informatie over Wandelnetwerk Stempel van de MaasWandelnetwerk Stempel van de Maas

Het Wandelnetwerk Stempel van de Maas is een wandelnetwerk van 42 kilometer aan wandelpaden. Het wandelnetwerk is onderdeel van het Wandelnetwerk Limburg. Het wandelnetwerk bestaat uit wandelknooppunten waarmee je zelf een wandelroute uitstippelt.

Wandelnetwerk Stempel van de Maas is het eerste wandelnetwerk van Nederland. Het is gelegen in een stukje Limburg vormgegeven door de Maas, vandaar ook de naam Stempel van de Maas. Het wandelnetwerk ligt rond de dorpen Broekhuizen, Broekhuizenvorst en Ooijen. Deze liggen allen pal aan de Maas.

Wat zijn de aanraders van Wandelnetwerk Stempel van de Maas?

Broekhuizen. Het centrum van Broekhuizen wordt gedomineerd door mooie oude gebouwen. Een van deze bezienswaardigheden is de Nicolaaskerk in laat-gotische bouwstijl. Het centrum met zijn mooie terrasjes is bestraat met maaskeien die in mozaïekvorm zijn aangebracht. De moderne straatlantaarns zijn vervangen door replica’ s van de vroegere gaslantaarns en op het elektriciteitsnet aangesloten. Je hebt vanaf de wal een prachtig zicht op de Maas en de landerijen aan de overzijde.

Ooijen. Ooijen is bekend van Kasteel Ooijen. Een compleet gerestaureerd kasteel dat tegenwoordig ook een fijn restaurant herbergt. Ooijen ligt noordelijk van Broekhuizen (niet veel) en is ook pal aan de Maas gelegen.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk Stempel van de Maas

Het Wandelnetwerk Stempel van de Maas is pal gelegen aan de Maas. In de fraaie, kleinschalige dorpen ben je steeds in staat om over de Maas te kijken. De prachtige landerijen aan de overzijde zijn goed zichtbaar. Dit gedeelte van Limburg ligt knus in een kronkel van de Maas en is een gebied dat door de rivier is vormgegeven.

Downloaden Wandelkaart voor Wandelnetwerk Stempel van de Maas

Download hier de wandelkaart van Wandelnetwerk Stempel van de Maas.
De wandelkaarten voor Wandelnetwerken zijn op www.wandelenwebwinkel.nl beschikbaar.

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk Stempel van de Maas:

Wandelnetwerk Knopenlopen Bergen

Wandelnetwerk Peel en Maas

Wandelnetwerk Merselo

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

Nog geen reacties.

Geef een reactie