Wandelnetwerk Sporen in de zak Zuid-Beveland

Informatie over Wandelnetwerk Sporen in de zak Zuid-Beveland

Wandelnetwerk sporen in de zak Zuid Beveland Het Wandelnetwerk Sporen in de zak Zuid-Beveland is onderdeel van Wandelnetwerk Zeeland. Het Wandelnetwerk Zeeland beslaat in totaal ongeveer 1500 kilometer aan wandelpaden en wandelroutes. Zuid Beveland is geen eiland, maar is deel van een schiereiland. Het andere deel heet Walcheren. Dit stukje Zeeland is rijk aan een Nationaal landschap: Nationaal Landschap de Zak van Zuid-Beveland. Daarnaast vind je er een prachtig polderlandschap bezaaid met dijken en dijkjes. Het Wandelnetwerk Sporen in de zak Zuid-Beveland is opgebouwd uit wandelknooppunten. De wandelknooppunten geven je de vrijheid om zelf een wandelroute uit te stippelen. Je bepaalt zelf waar je wilt wandelen en wat je wit bekijken.

Wat zijn de aanraders van Het Wandelnetwerk Sporen in de zak Zuid-Beveland?

Goes. De stad Goes is een historische stad. Een van de leuke plaatsen in Goes is De Grote Markt met aan de voorzijde het raadhuis uit 1463. Naast een bezoek aan de stad is het leuk om een ritje met de stoomtrein tussen Goes en Borsele te maken. In het hoogseizoen rijdt de trein frequent.

Nisse. Nisse heeft een beschermd dorpsgezicht. Nisse geldt als een van de mooiste dorpen van Zuid-Beveland. Met name de karakteristieke 14de eeuwse kerktoren is vanuit de weide omgeving te zien. Bij de wandelaar is met name het gevarieerde weidegebied met meidoornheggen en welen zeer geliefd. De fruitteelt is de meest voorkomende vorm van landbouw en zorgt voor mooie bloesem in de bomen in het voorjaar.

Natuur en landschap van het Wandelnetwerk Sporen in de zak Zuid-Beveland

Het landschap van Zuid Beveland is bekend om zijn Nationaal Landschap De Zak van Zuid Beveland. Dit is een kleinschalig landschap dat gekenmerkt wordt door kleine polders en talloze binnendijken. De dijken en dijkjes zijn in het voorjaar en hoogseizoen vaak prachtig begroeid met allerhande soorten bloemen. Het geeft het landschap een knusse aanblik. Groot onderhoud wordt gepleegd door de De Zuid-Bevelandse schaapskudde welke zich in dit gebied ophoudt.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk Sporen in de zak Zuid-Beveland

De wandelkaart voor Wandelnetwerk Sporen in de zak Zuid-Beveland is beschikbaar op www.wandelenwebwinkel.nl


 

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk Sporen in de zak Zuid-Beveland:

Wandelnetwerk Walcherse dijken, duinen en watergangen

Wandelnetwerk Schouwen Duiveland, langs water en land  

Wandelnetwerk Eindeloos eiland Noord Beveland

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

Nog geen reacties.

Geef een reactie