Wandelnetwerk Salland

Informatie over wandelnetwerk SallandWandelnetwerk Salland

Het wandelnetwerk Salland knoopt 735 kilometer aan wandelpaden, wandelroutes en lange-afstandswandelingen aan elkaar. Het wandelnetwerk bestaat uit honderden routepaaltjes welke allen gekleurde routemarkeringen aanduiden. Elke kleur is een eigen wandelroute. Het Wandelnetwerk Salland heeft tientallen verschillende wandelroutes met steeds een ander startpunt. Wandelnetwerk Salland heeft in totaal 46 startpunten. Wat de wandelroutes allemaal gemeen hebben is dat zij de mooiste plekje van Salland laten zien. Je komt tijdens je wandeling bijvoorbeeld langs historische steden uit het Hanzetijdperk zoals Deventer, maar ook door pittoreske dorpjes zoals Raalte en Wijhe.

Wat zijn aanraders in wandelnetwerk Salland?

Wandelnetwerk SallandDeventer. Deventer behoort tot de oudste steden van Nederland. De stad heeft het oudste stenen huis, het oudste wandelpark en met de Athenaeumbibliotheek ook de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland. Deventer is een bezienswaardige stad met een monumentaal centrum. Het middelpunt van de binnenstad wordt gevormd door de Brink, een langgerekt marktplein omzoomd door bomen en terrassen. Het herbergt diverse monumentale panden en objecten. Een blikvanger op het plein is de Waag, een laat-gotisch waaggebouw uit 1528 dat nu het Historisch Museum Deventer huisvest. Deventer heeft een indrukwekkende lijst van wel 540 Rijksmonumenten, daarnaast vind je een flink aantal fijne en mooie stadsparken om in te vertoeven.

Natuur en landschap van wandelnetwerk Salland

Sallands wordt gekenmerkt door de IJssel. Een mooi en divers element in het landschap. Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is het echte pareltje in dit wandelnetwerk. De Sallandse Heuvelrug is een 150.000 jaar oude stuwwal. De heuvelrug is sinds de middeleeuwen vooral begroeid met heide. Vanaf de negentiende eeuw zijn de heuvels bebost om verstuiving tegen te gaan. De heuvelrug is een markant onderdeel van het Overijsselse landschap. Van alle zijden is hij van veraf te zien. Andersom zijn er vanaf de heidevelden veel vergezichten mogelijk. Ook de bossen zijn voor Nederlandse begrippen uitgestrekt. Het Nationaal Park is vrij te betreden en voor de wandelaar die van natuur houdt dus echt een aanrader in het Wandelnetwerk Salland.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk Salland

De wandelkaart voor wandelnetwerk Salland is beschikbaar op www.wandelenwebwinkel.nl

Artikelen gerelateerd aan Informatie over wandelnetwerk Salland:

Informatie over Wandelnetwerk Waterreijk

Wandelnetwerk IJsseldelta

Informatie over wandelen in Overijssel

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

 

 

, , , , , , ,

One Response to Wandelnetwerk Salland

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2174): Walker->paged_w in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63