Wandelnetwerk Rijk van Dommel en Aa

Informatie over Wandelnetwerk Rijk van Dommel en Aa

Wandelnetwerk Rijk van Dommel en AaHet Wandelnetwerk Rijk van Dommel en Aa is onderdeel van Wandelnetwerk Brabant. Het wandelnetwerk Brabant is het grootste wandelnetwerk van Nederland. Het netwerk is opgebouwd uit wandelknooppunten. Met wandelknooppunten stippel je zelf je wandelroute uit. Je bepaalt zelf hoe lang de wandeling wordt en wat je onderweg wilt bekijken. Het wandelnetwerk Brabant sluit aan bij het Wandelnetwerk België. Zo kun je prima een wandeling plannen welke ook over de grens gaat. Wel zo leuk.

Het Wandelnetwerk Rijk van Dommel en Aa is vernoemd naar de twee rivieren/ beken De Dommel en de Aa. Het is het rustige, groene gebied tussen Eindhoven, Helmond en het Wilhelminakanaal. De combinatie van water, bos en heide maken dit gebied aantrekkelijk om te wandelen. Met name De Stiphoutse bossen zijn in trek bij de wandelaar.

Wat zijn de aanraders van Wandelnetwerk Rijk van Dommel en Aa?

Helmond. Helmond is een historische stad van behoorlijk omvang: 90.000 inwoners. Een aantal stadskernen zijn door Helmond opgenomen dorpjes. Een voorbeeld is Stiphout, dat zijn dorpse karakter heeft weten te behouden. Helmond heeft 74 Rijksmonumenten en 5 oorlogsmonumenten. Een mooie bezienswaardigheid is kasteel Helmond, een vierkant kasteel in het centrum van Helmond, dat al uit 1325 stamt. 

Aarle-Rixtel. Aarle-Rixtel is een bescheiden dorp, wat formaat betreft, met een kleine 6000 inwoners. Minder bescheiden is het dorp met wat er allemaal te zien is. Aarle-Rixtel telt 31 Rijksmonumenten. Een van de mooiste is Kasteel Croy. Een niet-bewoond kasteel dat stamt uit de 15e eeuw.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk Rijk van Dommel en Aa

Het Wandelnetwerk Rijk van Dommel en Aa heeft een gevarieerd landschap. Het bestaat voornamelijk uit water, bos en heide. Eigenlijk hoort de Strabrechtse heide ook bij het Rijk van Dommel en Aa, maar dit is op een separate wandelkaart weergegeven. De Stiphoutse bossen, ’t Wolfsven en Molenheide zijn de stukjes natuur waar je doorheen kunt wandelen op dit wandelnetwerk.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk Rijk van Dommel en Aa

De wandelkaart voor Wandelnetwerk Rijk van Dommel en Aa  is op www.wandelenwebwinkel.nl beschikbaar.

 

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk Rijk van Dommel en Aa:

Wandelnetwerk Brabantse Wal

Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Zuid

Wandelnetwerk Het Groene Woud

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

Nog geen reacties.

Geef een reactie