Wandelnetwerk Peel en Maas

Informatie over Wandelnetwerk Peel en MaasWandelnetwerk Peel en Maas.

Het Wandelnetwerk Peel en Maas ligt in het grensgebied van Limburg en Brabant. Natuurgebied De Peel en een deel van het stroomgebied van de Maas zijn in dit wandelnetwerk opgenomen. Het gebied herbergt de dorpen Meijel, Panningen en Maasbree.

Het Wandelnetwerk Peel en Maas bestaat uit ruim 350 kilometer aan tweezijdig bewegwijzerde wandelknooppunten. Aan de hand van de wandelknooppunten stippel je zelf de ideale wandelroute uit en bepaal je zelf hoe lang deze wordt.

Wat zijn de aanraders van Wandelnetwerk Peel en Maas?

Meijel, Panningen, Maasbree. Deze drie plaatsjes vormen samen de gemeente Peel en Maas. De dorpjes zijn her en der verspreid over het Wandelnetwerk Peel en Maas. De dorpjes zijn kleinschalig en gezellig en hebben allen een aantal Rijksmonumenten ter bezichtiging.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk Peel en Maas

Wandelnetwerk Peel en Maas is een fantastisch wandelgebied. Het landschap herbergt onder meer Nationaal Park De Groote Peel. Dit voormalig hoogveengebied is een niet meer als zodanig te herkennen. Het gebied is ontgonnen. Nu is het een gevarieerd natuurgebied met een geweldige vogelpopulatie.

Naast Nationaal Park De Groote Peel is dit wandelnetwerk gelegen in het stroomgebied van een deel van de Maas. Dit biedt een heel ander landschap. Mooi akkerlandschap gecombineerd met water. Deze grote afwisseling in zo’n relatief klein gebied maakt dit wandelnetwerk erg aantrekkelijk om in te wandelen.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk Peel en Maas

De wandelkaart voor Wandelnetwerk Peel en Maas  is op www.wandelenwebwinkel.nl beschikbaar.

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk Peel en Maad:

Wandelnetwerk Brabantse Wal

Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Zuid

Wandelnetwerk De Peel

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

2 Responses to Wandelnetwerk Peel en Maas

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2174): Walker->paged_w in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63