Wandelnetwerk Pajottenland

Informatie over Wandelnetwerk Pajottenland

Wandelnetwerk Pajottenland

Wandelnetwerk Pajottenland is onderdeel van Wandelnetwerk Vlaams Brabant. Het wandelnetwerk Pajottenland en Wandelnetwerk Vlaams Brabant bestaan uit wandelknooppunten. Aan de hand van wandelknooppunten stippel je zelf je ideale wandelroute uit. Je bepaalt zelf waar je wandeling langskomt en hoe lang de route wordt. Je kunt de wandelroute ook eenvoudig onderweg verkorten of juist verlengen.

Wandelnetwerk Pajottenland telt wel 300 kilometer wandelpaden en 270 wandelknooppunten in een van de mooiste gebieden van Vlaanderen. Het Pajottenland is gelegen op amper 10 kilometer van Brussel, maar je waant je in een ander land. Het golvende akker- en weidelandschap is een genot voor de wandelaar, maar je vindt ook de prachtige aangelegde parken en tuinen aangelegd door de edellieden van weleer. Ook het bekende Belgisch trekpaard kent de oorsprong in het Pajottenland.

Wat zijn de aanraders voor het Wandelnetwerk Pajottenland?

Wandelnetwerk PajottenlandGaasbeek. Gaasbeek is een klein landelijk dorp met ongeveer 300 inwoners, maar beroemd om zijn nationaal kasteelmuseum. Het dorp is opgenomen in de lijst van de 50 mooiste dorpen van Vlaanderen. Het museum is gevestigd in Kasteel Gaasbeek. Daarnaast de statige oude Pastorie, het ‘Baljuwhuis’ en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Gaasbeek kent vele bezienswaardigheden, maar ook aantrekkelijke parken. Bezoek ook de wekelijks gehouden boerenmarkt, waar lokale landbouwproducten worden verkocht.

 Natuur en landschap van Wandelnetwerk Pajottenland

Wandelnetwerk Pajottenland gaat langs golvende akkers, hagen en knotwilgen, veldwegen, greppels en begroeide steile hellingen. Dit alles in een licht glooiend landschap. Het wordt ook wel het ‘Toscane van het noorden’ genoemd. En niet voor niets. Je waant je in een ander land. In deze streek wordt ook het Belgische Bier Lambiek gebrouwen. Het welbekende fruitbier. Het bier wordt hier al sinds 1300 gebrouwen. En alleen hier omdat enkel hier de noodzakelijke gistsoorten voorkomen.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor wandelnetwerk Pajottenland

De wandelkaart voor wandelnetwerk Pajottenland is beschikbaar op www.wandelenwebwinkel.nl

Artikelen gerelateerd aan Informatie over wandelnetwerk Pajottenland:

Wandelnetwerk IJzervallei

Wandelnetwerk Getuigenheuvels Vlaamse Ardennen

Alle Wandelnetwerken België

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie