Wandelnetwerk Overijssel is klaar!

wandelen in OverijsselHet Wandelnetwerk van Overijssel is klaar. Vanaf nu kun je vanaf Haaksbergen, via bijna 8000 kilometer aan wandelroutes door alle Overijsselse gemeenten, naar Steenwijk lopen. Wethouder Klaas Brand van Staphorst sloeg donderdagmiddag symbolisch de laatste paal in de grond.

Gemeente staphorst, waar ook de laatste paal werd geslagen, is de laatste gemeente van Overijssel welke het wandelnetwerk afrondt. Met deze laatste paal is het wandelnetwerk Overijssel eindelijk klaar. De ontwikkeling van het wandelnetwerk is al in 2002 van start gegaan. Elke gemeente heeft zijn eigen wandelnetwerk. Deze netwerken sluiten allemaal op elkaar aan tot een groot provinciaal netwerk.

Duizenden kilometers wandelen door Overijssel

Overijssel is nu maximaal beschikbaar voor de wandelaar. Het is via de wandelknooppunten mogelijk om je eigen wandeling samen te stellen. Je kunt er steeds vanuit gaan dat de wandelknooppunten gelegen zijn op de mooiste plekken van de regio waar weinig autoverkeer komt. Veelal zijn bestaande, soms al oude, wandelroutes gebruikt om de wandelknooppunten langs te plaatsten.

Bestel wandelkaarten van het wandelnetwerk Overijssel

Voor de meeste wandelnetwerken in Overijssel is al een wandelkaart met wandelknooppunten beschikbaar. Deze kun je bestellen bij www.wandelenwebwinkel.nl

Meer informatie over wandelknooppunten


Nog geen reacties.

Geef een reactie