Wandelnetwerk Noordwest Friesland

Informatie over Wandelnetwerk Noordwest FrieslandWandelnetwerk Noordwest Friesland

Het Wandelnetwerk Noordwest Friesland is onderdeel van het wandelnetwerk Waddenwandelen dat een stuk groter is. Met een totale lengte van 1200 kilometer aan wandelpaden is het een van grotere wandelnetwerken in Nederland en beslaat 3 provincies: Groningen, Friesland en Noord Holland. Het Wandelnetwerk Noordwest Friesland heeft naast de westelijke kustlijn van Friesland ook de waddeneilanden Vlieland en Terschelling ter beschikking.

Het wandelnetwerk bestaat uit wandelknooppunten welke in twee richtingen bewegwijzerd zijn. Je kunt dus zelf een wandelroute samenstellen en zelf bepalen waar de wandelroute langs komt.

Wat zijn aanraders in het wandelnetwerk Noordwest Friesland?

De waddeneilanden Vlieland en Terschelling zijn absoluut de moeite van een bezoek waard. Je kunt, naast een bezoek aan de mooie waddeneilanden, genieten van een boottocht tijdens je wandeltocht.

Een andere aanrader is de Havenstad Harlingen. De mooi gerestaureerde Noorderhaven en Zoutsloot zijn de moeite van een bezoek tijdens een wandeling waard.


Natuur en landschap van wandelnetwerk Noordwest Friesland

Dit gedeelte van Friesland heeft hoofdzakelijk vlak grasland. Vergeet niet dat dit deel van Friesland decor van de Elfstedentocht is. Naast groen gras is er een prachtige kustlijn met de Waddenzee en uiteraard de waddeneilanden Vlieland en Terschelling om van te genieten.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor wandelnetwerk Noordwest Friesland

De wandelkaart voor wandelnetwerk Noordwest Friesland is beschikbaar op www.wandelenwebwinkel.nl

Artikelen gerelateerd aan Informatie over wandelnetwerk Noordwest Friesland:

Informatie over Wandelnetwerk Noordwest Groningen

Informatie over Wandelnetwerk Noordoost Friesland

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

One Response to Wandelnetwerk Noordwest Friesland

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2174): Walker->paged_w in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63