Wandelnetwerk Noordoost Friesland

Informatie over Wandelnetwerk Noordoost Friesland

Wandelnetwerk Noordoost Friesland is een onderdeel van het grote wandelnetwerk Waddenwandelen. Dit wandelnetwerk strekt zich uit over 3 provincies te weten Groningen, Friesland en Noord Holland. De individuele wandelnetwerken zijn vanaf 2007 opgericht. Friesland heeft al langer een populair fietsknooppunten netwerk.

Wandelnetwerk Noordoost Friesland grenst aan het wandelnetwerk Noordwest Groningen. Bij dit netwerk horen ook de wandelknooppunten van Ameland. Het wandelnetwerk is opgebouwd uit wandelknooppunten. U kunt zelf een wandelroute uitstippelen en bepalen waar de wandelroute langskomt. Er zijn ook zogenaamde dagtochten uitgestippeld. Deze variëren tussen de 8 en 24 kilometer.

Wat zijn aanraders in het wandelnetwerk Noordoost Friesland?

Wat een wandeltocht op het wandelnetwerk Noordoost Friesland interessant en leuk maakt is het waddeneiland Ameland. Er zijn wandelknooppunten aangelegd op Ameland. Hogebeintum of Hegebeintum in correct Fries. Met 8,80 meter boven NAP is dit de hoogste terp van Friesland, Nederland en Duitsland. Het dorpje is erg klein maar ontzettend mooi. Het is een mooi voorbeeld van de veelvuldig voorkomende terpen in dit gedeelte van Friesland.Natuur en landschap van wandelnetwerk Noordoost Friesland

Dit gedeelte van Friesland heeft hoofdzakelijk vlak grasland. Het leuk van deze omgeving zijn de vele terpen in het landschap welke herinneren aan een strijd met het water. Naast groen gras is er een prachtige kustlijn met de Waddenzee en uiteraard het waddeneiland Ameland om van te genieten.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor wandelnetwerk Noordoost Friesland

De wandelkaart voor wandelnetwerk Noordoost Friesland is beschikbaar op www.wandelenwebwinkel.nl

Plan hier zelf digitaal u wandelroute in het wandelnetwerk Waddenwandelen.

7 Responses to Wandelnetwerk Noordoost Friesland

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2174): Walker->paged_w in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63