Wandelnetwerk Merselo

Informatie over Wandelnetwerk MerseloWandelnetwerk Merselo

Wandelnetwerk Merselo is uiteraard gelegen rondom het dorp Merselo, maar ook bij het veel bekendere Venray. Dit wandelnetwerk is relatief onbekend. Het bestaat daarentegen al sinds 2006. Het wandelnetwerk bestaat uit wandelknooppunten. Hiermee kun je zelf een wandelroute uitstippelen. Je bepaalt zelf hoe lang je wandeling wordt en waar je wandelroute langskomt.

Wandelnetwerk Merselo is onderdeel van Wandelnetwerk Limburg. Dit wandelnetwerk staat in verbinding met Wandelnetwerk Brabant. In de toekomst moeten alle wandelnetwerken, net als de fietsknooppunten netwerken, naadloos op elkaar aansluiten. Zo word je niet gehinderd door een afgesloten netwerk, maar kan je wandelen waar je benen je ook heen brengen.

Wat zijn de aanraders van Wandelnetwerk Merselo?

Merselo. Merselo is een gehucht van net 1000 inwoners. Het herbergt het hoogste punt van Noord-Limburg: De Weverlose Berg. Het dorp is gelegen pal aan natuurgebied De Peel. Leuk om te bezoeken is de molen Nooit-Gedacht. Hier wordt nog (op vrijwillige basis) graan gemalen. Merselo heeft 4 Rijksmonumenten te bezichtigen. Molen Nooit-Gedacht is er hier een van.

Natuur en landschap Wandelnetwerk Merselo

Wandelnetwerk Merselo ligt aan natuurgebied De Peel. Een landschap met bossen, heide- en akkerlandschap. De Merselose bossen zijn fijn om door te wandelen. Aan de oostzijde is het stroomdal van de Maas gelegen. De afstand tot de Maas is zo’n 10 kilometer. Houd hier met de wandeling wel rekening mee.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk Merselo

De wandelkaart voor Wandelnetwerk Merselo  is op www.wandelenwebwinkel.nl beschikbaar.

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk Merselo:

Wandelnetwerk Knopenlopen Bergen

Wandelnetwerk Peel en Maas

Wandelnetwerk De Peel

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

Nog geen reacties.

Geef een reactie