Wandelnetwerk Maasgaarden

Informatie over Wandelnetwerk Maasgaarden Wandelnetwerk Maasgaarden

Wandelnetwerk Maasgaarden is een wandelnetwerk met 150 kilometer aan wandelpaden. Het is opgebouwd uit wandelknooppunten waarmee je zelf een wandelroute kunt uitstippelen. Je bepaalt zelf de lengte van de wandeling.

Wandelnetwerk Maasgaarden is onderdeel van Wandelnetwerk Limburg. Wandelnetwerk Limburg is aangesloten op het Wandelnetwerk Brabant en Wandelnetwerk België.

Wat zijn de aanraders van Wandelnetwerk Maasgaarden?

Grubbenvorst. Grubbenvorst staat bekend om de Aspergeteelt. Al voor 1940 werden er asperges verbouwd in het dorp. Op diverse plekken zijn de aspergevelden te vinden. Je kunt eenvoudig je wandeling langs de velden plannen. Op 1e Pinksterdag vinden de Aspergefeesten plaats. Er wordt dan extra aandacht gegeven aan de aspergeteelt. Dit gaat samen met een muzikaal programma, een grote braderie, asperge-schil-wedstrijden en natuurlijk asperges eten.

Lottum. Lottum is het rozen-epicentrum van Nederland. Maar liefst 70% van alle rozen in Nederland wordt in Lottum gekweekt. Waar een klein dorp groot in kan zijn. Lottum organiseert elke 2 jaar het Rozenfestival, een ode aan de rozenkweek. Het hele dorp wordt in het teken van de roos versierd met uiteenlopende rozencreaties. Daarnaast is er ook een tuinfair, bloemschikdemonstraties en een heuse rozendokter op het evenement aanwezig.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk Maasgaarden

Het landschap van Wandelnetwerk Maasgaarden wordt gekenmerkt door een combinatie van akkerlandschap, landerijen, bos en heide. Daarnaast is het stroomgebied van de Maas nabij. Het Wandelnetwerk Maasgaarden is vlakbij de Duitse grens. Hoewel het wandelnetwerk niet tot aan de grens is uitgerold, is een bezoek aan Duitsland niet ondenkbaar.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk Maasgaarden

De wandelkaart voor Wandelnetwerk Maasgaarden  is op www.wandelenwebwinkel.nl beschikbaar.

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk Maasgaarden:

Wandelnetwerk Knopenlopen Bergen

Wandelnetwerk Peel en Maas

Wandelnetwerk Merselo

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

Nog geen reacties.

Geef een reactie