Wandelnetwerk Leudal

Informatie over Wandelnetwerk LeudalWandelnetwerk Leudal

Wandelnetwerk Leudal beschikt over 160 kilometer aan wandelpaden en wandelroutes. Het wandelnetwerk is opgebouwd uit 150 wandelknooppunten. Deze wandelknooppunten kun je aaneenknopen tot een eigen wandelroute. Je bepaalt zelf hoe lang je wandelroute wordt en wat je wilt zien onderweg.

Wandelnetwerk Leudal is vernoemd naar het natuurgebied Het Leudal. Dit is zo’n 900 hectare groot. Zo’n 500 hectare is als reservaat in beheer van Staatsbosbeheer. 315 hectare is aangemerkt als Natura 2000 gebied. Met name de beekdalen hebben Het Leudal zijn bekendheid gegeven. De overvloed aan bebossing in combinatie met de natte omgeving geven Het Leudal een rijkdom aan plant- en diersoorten.

Wat zijn de aanraders van Wandelnetwerk Het Leudal?

Kastelen en molens. De gemeente Leudal kent 16 kernen met allen hun kwaliteiten. Zo is Leudal een echte molengemeente, met maar liefst 6 watermolens en 5 windmolens, waar op sommige dagen nog vers gemalen meel te koop is. Naast de molens staat Leudal ook bekend om de karakteristieke kastelen. In totaal heeft de Gemeente Leudal een indrukwekkend aanbod van 115 Rijksmonumenten en 27 oorlogsmonumenten te bezichtigen.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk Leudal

Het Leudal is een divers (deels beschermd) natuurgebied met veel beekdalen. Het is een betrekkelijk hooggelegen dekzandgebied. Je vindt naast bebossing en beekdalen ook landduinen en bosvennen. Door dit hoogteverschil stroomt het water relatief snel wat voor diep uitegesneden beekdalen zorgt. Dit natte, diep uitgesneden en bosrijke landschap herbergt veel soorten planten en dieren. Naast vossen en reeën komen er ook dassen voor. Er huist zelfs een groep wilde zwijnen in het gebied.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk Leudal

De wandelkaart voor Wandelnetwerk Leudal  is op www.wandelenwebwinkel.nl beschikbaar.

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk Leudal:

Wandelnetwerk Gemeente Gennep

Wandelnetwerk Knopenlopen Bergen

Wandelnetwerk De Peel

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

One Response to Wandelnetwerk Leudal

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2174): Walker->paged_w in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63