Wandelnetwerk Langs linies en kreken in Zeeuws-Vlaanderen

Informatie over Wandelnetwerk Langs linies en kreken in Zeeuws-Vlaanderen

Wandelnetwerk Langs linies en kreken in Zeeuws-VlaanderenWandelnetwerk Langs linies en kreken in Zeeuws-Vlaanderen is gelegen in het oostelijk gedeelte van Zeeuws-Vlaanderen. Het wandelnetwerk bestaat uit 2 delen. In 2010 is deel 1 opgeleverd. Dit deel beslaat 165 kilometer wandelpaden en wandelroutes. Deel 2 is tot op heden nog niet afgerond. Er is ook nog geen overzichtskaart beschikbaar. Deze zal wellicht worden gepubliceerd wanneer deel 2 wordt afgerond. Wandelnetwerk Langs linies en kreken in Zeeuws-Vlaanderen is onderdeel van Wandelnetwerk Zeeland. Dit wandelnetwerk beslaat wel 1500 kilometer aan wandelpaden.

Het wandelnetwerk Zeeland en dus ook Wandelnetwerk Langs linies en kreken in Zeeuws-Vlaanderen is opgebouwd uit wandelknooppunten. De wandelknooppunten zijn in twee richtingen bewegwijzerd net als de bekende fietsknooppunten. Je kunt aan de hand van de wandelknooppunten je eigen wandelroute uitstippelen. Je bepaalt zelf wat je tijdens je wandeling wilt bekijken.

Wat zijn de aanraders van Wandelnetwerk Langs linies en kreken in Zeeuws-Vlaanderen?

Hulst. Hulst bestaat al sinds de 11e eeuw en staat bekend als de meest Vlaamse stad van Zeeland. In Hulst is de Bourgondische levensstijl sterk voelbaar. Ook bij de Belgische toerist welke hier geregeld te vinden is. Daarnaast is Hulst te bewonderen om de, van verre zichtbare, St. Willibrordus Basiliek.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk Langs linies en kreken in Zeeuws-Vlaanderen

Oost Zeeuws-Vlaanderen wordt gekenmerkt door akkerpolders en bosgebied. Her en der verspreid een pittoresk dorp. In het noordoosten vindt je het schorrengebied Het Verdronken Land van Saeftinghe. Dit is het grootste brakwaterschor van Europa.  Het gebied ligt niet op het wandelnetwerk, maar net even noordoost daarvan.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk Langs linies en kreken in Zeeuws-Vlaanderen

De wandelkaart voor Wandelnetwerk Langs linies en kreken in Zeeuws-Vlaanderen is niet uitgebracht. Er is wel een digitale versie beschikbaar.  Op www.wandelenwebwinkel.nl zijn wandelkaarten en wandelaccessoires beschikbaar.


 

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk Langs linies en kreken in Zeeuws-Vlaanderen:

Wandelnetwerk Walcherse dijken, duinen en watergangen

Wandelnetwerk Schouwen Duiveland, langs water en land  

Wandelnetwerk Eindeloos eiland Noord Beveland

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

3 Responses to Wandelnetwerk Langs linies en kreken in Zeeuws-Vlaanderen

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2174): Walker->paged_w in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63