Wandelnetwerk Land van Mortagne

Informatie over Wandelnetwerk Land van MortagneWandelnetwerk Land van Mortagne

Wandelnetwerk Land van Mortagne is onderdeel van Wandelnetwerk West-Vlaanderen. Het wandelnetwerk Land van Mortagne en Wandelnetwerk West-Vlaanderen bestaan uit wandelknooppunten. Aan de hand van wandelknooppunten stippel je zelf je ideale wandelroute uit. Je bepaalt zelf waar je wandeling langskomt en hoe lang de route wordt. Je kunt de wandelroute ook eenvoudig onderweg verkorten of juist verlengen.

Wandelnetwerk Land van Mortagne bestaat uit 150 kilometer aan wandelpaden en wandelroutes. Het wandelnetwerk ligt nabij de Franse grens (Roubaix) en vlakbij de stad Kortrijk. Op het wandelnetwerk zijn de dorpen Bellegem , Zwevegem, Spiere-Helkijn en Avelgem gesitueerd. Je wandelt heerlijk landelijk op dit wandelnetwerk. De kleinschaligheid is hier goed merkbaar en in de kleine dorpen is nog echt sprake van ons-kent-ons. Je vindt ook flink wat eeuwenoude kappellen langs de wandelwegen. Geniet van dit glooiende landschap en al zijn culturele- en klassieke schoonheid.

Wat zijn de aanraders voor het Wandelnetwerk Land van Mortagne?

Wandelnetwerk-Land-van-MortagneKappellen. Voor Wandelnetwerk Land van Mortagne is niet 1 specifiek dorp te noemen welke per se de moeite waard is om te bezoeken. Een fenomeen dat je op het hele wandelnetwerk kunt aantreffen zijn de kappellen en kappelletjes langs de wegen en in dorpen. Sommigen zijn echt prachtig uitgedost. Anderen worden, wegens gebrek aan onderhoud, wat bouwvallig. Zonde eigenlijk. Je ziet de kappellen en kappelletjes overal langs wegen en paden. Steeds weer een verrassing wat je om de volgende bocht tegenkomt.

Kortrijk. Stad Kortrijk ligt eigenlijk niet op het Wandelnetwerk Land van Mortagne. De stad ligt slechts 5 kilometer noordelijk van het netwerk. Kortrijk ligt aan rivier de Leie en is in de Romeinse tijd gesticht. In de middeleeuwen groeide de stad uit tot een van de welvarendste steden van Vlaanderen. Vandaag de dag is Kortrijk nog steeds een belangrijke speler in de textielindustrie. De historische binnenstad is volledig verkeersvrij, voor wandelaars een genot. Er staan in dit centrum heel wat bouwwerken op de cultureel erfgoed lijst. Met name de Belfort-toren en het Begijnhof zijn imposant en dragen ook de titel Unesco Werelderfgoed. De historische-, verkeersvrije  binnenstad, de horecagelegenheden, de musea en de gezellige winkelstraten trekken jaarlijks heel wat liefhebbers naar Kortrijk.

 Natuur en landschap van Wandelnetwerk Land van Mortagne

Langs de Schelde en het kanaal Bossuit-Kortrijk vertellen de jaagpaden het verhaal van een rijk verleden. Op het Wandelnetwerk Land van Mortagne wandel je door een landschap dat met name agrarisch is. Het glooiende landschap wordt afwisselend voorzien van akkers, vergezichten en de kerktorens van de knusse dorpen hier en daar. Zoals gezegd vind je regelmatig kappelletjes langs de wegen en paden. Juist deze verrassingen in het landschap maken het wandelen hier zo leuk.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor wandelnetwerk Land van Mortagne
Bestel de wandelkaart Land van Mortagne
Artikelen gerelateerd aan Informatie over wandelnetwerk Land van Mortagne:

Wandelnetwerk Bulskampveld

Wandelnetwerk Hoppeland

Alle Wandelnetwerken België

 

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.


, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie