Wandelnetwerk Kustwandelroute

Informatie over Wandelnetwerk KustwandelrouteWandelnetwerk De Panne

Wandelnetwerk Kustwandelroute is onderdeel van Wandelnetwerk West-Vlaanderen. Het wandelnetwerk Kustwandelroute en Wandelnetwerk West-Vlaanderen bestaan uit wandelknooppunten. Aan de hand van wandelknooppunten stippel je zelf je ideale wandelroute uit. Je bepaalt zelf waar je wandeling langskomt en hoe lang de route wordt. Je kunt de wandelroute ook eenvoudig onderweg verkorten of juist verlengen.

Dit wandelnetwerk is overcompleet. Het bestrijkt de hele kustlijn tussen De Panne en Knokke-Heist. Met de Kustwandelroute is het genieten van duinen en polders, slikken en schorren, zee en strand.

Wat zijn de aanraders voor het Wandelnetwerk Kustwandelroute?

Wandelnetwerk KustwandelrouteKnokke-Heist. Knokke-Heist is een van de bekendste badplaatsen aan de Belgische kust. Het ligt pal aan natuurgebied Het Zwin. Je vindt er een aantal beschermde monumenten zoals de “Kalfmolen”. Ook is een bezoek aan museum Sincfala de moeite waard.  Het is een museum dat 2000 jaar Zwinstreek tentoonstelt. Je krijgt bijvoorbeeld een goed inzicht in het harde vissersleven uit het verleden.

Oostende. Oostende, een dagje stad aan zee. Oostende heeft veel cultuur. Er worden ruim 1 miljoen overnachtingen per jaar geboekt in Oostende. Oostende heeft bekende jaarlijks terugkerende evenementen zoals Theater aan Zee, de Paulusfeesten en Haloween. In 2010 kreeg Oostende nog de titel “Cultuurstad Vlaanderen”. In het hoogseizoen kan het er druk zijn met toeristen. Desalniettemin is het goed toeven in Oostende, en daarnaast ben je binnen een mum de stad uit en geniet je van het prachtige kustgebied.   

Natuur en landschap van Wandelnetwerk Kustwandelroute

Het wandelnetwerk Kustwandelroute is een wandelnetwerk dat zich puur langs de kust manifesteert. Het is een langgerekt netwerk. Veel van de dorpen en steden langs de kust zijn erg toeristisch in de zomer, maar er is genoeg aan natuur en landschap te ontdekken. Daarvoor moet je niet altijd langs de kust zoeken. Veelal is er veel bebouwing direct aan de kust te vinden. Er is op verschillende stukken nog natuurlijk duin te vinden. Meer landinwaarts vind je meer natuurlijk gebied met veel polderlandschap.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor wandelnetwerk Kustwandelroute
Bestel de wandelkaart Kustwandelroute
Artikelen gerelateerd aan Informatie over wandelnetwerk Kustwandelroute:

Wandelnetwerk Zwin

GPS wandelen Hoe en wat?

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.


, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie