Wandelnetwerk Kop van Holland (en Texel)

Informatie over het Wandelnetwerk Kop van Holland en TexelWandelnetwerk Kop van Holland

Het Wandelnetwerk Kop van Holland inclusief Texel is onderdeel van een groter wandelnetwerk, Wandelnetwerk Waddenwandelen. Dit wandelnetwerk omvat in totaal 1200 kilometer aan wandelpaden en ligt in 3 provincies: Groningen, Friesland en Noord Holland. Ook de waddeneilanden zijn opgenomen in dit wandelnetwerk. Dit is een groot pluspunt voor de wandelaar. Het fietsknooppunten netwerk is enkel op Texel gerealiseerd.

Het wandelnetwerk is voorzien van wandelknooppunten welke in twee richtingen naar elkaar verwijzen. Op elk wandelknooppunt staat een informatiepaneel met informatie over de regio en de lokale voorzieningen. Je kunt zelf een wandelroute samenstellen en dus zelf bepalen waar de wandeling langskomt. Er zijn ook zogenaamde dagwandelingen aangelegd. Deze variëren in lengte tussen de 8 en 24 kilometer.

Wat zijn de aanraders voor het Wandelnetwerk Kop van Noord Holland?

Een van de leuke factoren van het Wandelnetwerk Kop van Holland is dat het waddeneiland Texel er in is opgenomen. Hiermee kun je een heel afwisselende wandeling plannen met een heerlijke boottocht erbij. Texel is daarnaast wonderschoon. Met name in het voorjaar als de lammetjes weer volop in het veld aanwezig zijn. Daarnaast is Texel voorzien van 7 pittoreske en autoluwe dorpjes. Te weten Den Burg, De Koog, De Waal, Oudeschild, Oosterend, Den Hoorn en De Cocksdorp.

Uitgebreide informatie over Texel vind je in het artikel Fietsen op Texel op fietsknooppunten.eu.

Een andere aanrader, als je ten minste van een bezienswaardigheid houdt, is Den Helder. En dan niet per se de binnenstad van Den Helder. Het wandelnetwerk loopt overigens ook door het centrum van Den Helder dus het is wel een mogelijkheid. Je kunt over de promenade langs de kust tot het topje van Noord Holland lopen en een bezoek brengen aan het Marinemuseum. Een andere leuke bezienswaardigheid is Fort Kijkduin even buiten Den Helder aan de kust.


Natuur en landschap van Wandelnetwerk Kop van Holland

Trefwoord is diversiteit bij dit wandelnetwerk. Alleen al op Texel is de natuur en landschap dusdanig divers dat je alles in 1 wandeling kunt tegenkomen. Van Duin en strand tot velden en graslanden. Aan het vasteland is het niet anders. Het polderlandschap en de kust gaan hand in hand. Daarnaast is de stad van Den Helder nooit ver weg.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor wandelnetwerk Kop van Holland

De wandelkaart voor wandelnetwerk Kop van Noord Holland is beschikbaar op www.wandelenwebwinkel.nl

Artikelen gerelateerd aan Informatie over wandelnetwerk Kop van Holland:

Informatie over Wandelnetwerk Noordoost Friesland

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

Nog geen reacties.

Geef een reactie