Wandelnetwerk Knopenlopen Sevenum

Informatie over Wandelnetwerk Knopenlopen SevenumWandelnetwerk Knopenlopen Sevenum

Het Wandelnetwerk Knopenlopen Sevenum telt 100 kilometer aan wandelpaden. Het wandelnetwerk is opgebouwd uit 80 wandelknooppunten waarmee je zelf een wandelroute uitstippelt. Het wandelnetwerk is onderdeel van Wandelnetwerk Limburg. Het Wandelnetwerk Limburg sluit aan op het Wandelnetwerk Brabant en België.

Wandelnetwerk Knopenlopen Sevenum is gelegen in gemeente Horst aan de Maas, waar Sevenum deel van uitmaakt. Horst aan de Maas telt ruim 40.000 inwoners en is een samenvoeging van 16 dorpskernen.

Wat zijn de aanraders van Wandelnetwerk Knopenlopen Sevenum?

Horst. Horst staat internationaal bekend om de champignonteelt. Horst is de belangrijkste en grootste dorpskern van gemeente Horst aan de Maas. Het dorp telt 13 Rijksmonumenten. Een daarvan is Het Huys Ter Horst, een kasteelruïne in Horst.

Sevenum. In 2010 werd de gemeente Horst aan de Maas uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar. Dit vanwege een wandelroute in en rond Sevenum. Sevenum is een agrarisch dorp met 6400 inwoners. De kleinschaligheid en de prachtige landelijke ligging maakt Sevenum een aanrader om je wandeling door te plannen.

Natuur en landschap Wandelnetwerk Knopenlopen Sevenum

De omgeving van Sevenum is een open, agrarisch gebied met mooie vergezichten. Maar ook een gebied met prachtige meanderende beken en een overvloed aan vogels. Het leuke van dit wandelnetwerk is de afwisseling van natuurlijke en bebouwde omgeving. Gemeente Horst aan de Maas kent 16 kleinschalige dorpskernen. Je loopt dus af en aan door natuur en bebouwd, maar knus, gebied. Er is ook een flink aantal Rijksmonumenten om te bewonderen. Daarnaast is de Maas nooit ver weg.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk Knopenlopen Sevenum

De wandelkaart voor Wandelnetwerk Knopenlopen Sevenum  is op www.wandelenwebwinkel.nl beschikbaar.

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk Knopenlopen Sevenum:

Wandelnetwerk Knopenlopen Bergen

Wandelnetwerk Peel en Maas

Wandelnetwerk Merselo

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

Bron foto: www.rayer-minerals.com
Nog geen reacties.

Geef een reactie