Wandelnetwerk Knopenlopen Bergen

Informatie over Wandelnetwerk Knopenlopen BergenWandelnetwerk Knopenlopen Bergen

Het Wandelnetwerk Knopenlopen Bergen is een behoorlijk wandelnetwerk van 200 kilometer aan wanderoutes. Het telt totaal 160 wandelknooppunten en 16 startpunten. Je kunt aan de hand van de wandelknooppunten zelf een wandelroute samenstellen. Je bepaalt zo zelf waar je wandeling langs komt en hoe lang deze wordt. Tijdens de wandeling kun je de wandelroute langer en korter maken aan de hand van de wandelknooppunten.

Wandelnetwerk Knopenlopen Bergen lig in het hart van Nationaal Park De Maasduinen. Dit is een langgerekt bos- en heidegebied gelegen op een zandrug tussen de Maas en de Duitse grens. Een mooi en dynamisch gebied om in te wandelen. Het netwerk beslaat de hele gemeente Bergen. De gemeente Bergen omvat een aantal fraaie dorpen zoals Well, Afferden en Nieuw-Bergen.

Wat zijn de aanraders van Wandelnetwerk Knopenlopen Bergen?

Well. Well is een dorpje in het zuiden van Wandelnetwerk Knopenlopen Bergen. Het ligt pal aan de Maas. In Well vind je kasteel Well, een Rijksmonument dat tijdens de tweede wereldoorlog flink beschadigd is geraakt. Het is nu een prachtig bouwwerk. Well heeft ook een zogenaamde oude kern, een aantal straatjes dat een aantal eeuwen teruggaat en daar in de volkmond ” ’t Durp” wordt genoemd.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk Knopenlopen Bergen

Het Wandelnetwerk Knopenlopen Bergen ligt in het centrum van Nationaal Park De Maasduinen. Dit natuurgebied is een langgerekte zandrug. Door verstuivingen is het landschap dynamisch. Er groeit voornamelijk dennenbos en heide. Het is een uniek natuurgebied. Zeer afwisselend door de combinatie met de kleine dorpjes. Gemeente Bergen telt slechts ruim 13.000 inwoners waarvan het grootste deel in de plaats Nieuw-Bergen woont. Daarnaast is de Maas nooit ver. Deze stroomt aan de westzijde van het wandelnetwerk. Dit garandeert een prachtig uitzicht over het water. Je bent ook nooit ver van de Duitse grens. Een grensoverschrijdende wandeling ligt ook binnen de mogelijkheden.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk Knopenlopen Bergen

De wandelkaart voor Wandelnetwerk Knopenlopen Bergen  is op www.wandelenwebwinkel.nl beschikbaar.

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk Knopenlopen Bergen:

Wandelnetwerk Gemeente Gennep

Wandelnetwerk Peel en Maas

Wandelnetwerk De Peel

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

Nog geen reacties.

Geef een reactie