Wandelnetwerk Kempense Netevallei

Informatie over Wandelnetwerk Kempense NetevalleiWandelnetwerk Kempense Netevallei

Wandelnetwerk Kempense Netevallei is onderdeel van Wandelnetwerk Antwerpen. Het wandelnetwerk Kempense Netevallei en Wandelnetwerk Antwerpen bestaan uit wandelknooppunten. Aan de hand van wandelknooppunten stippel je zelf je ideale wandelroute uit. Je bepaalt zelf waar je wandeling langskomt en hoe lang de route wordt. Je kunt de wandelroute ook eenvoudig onderweg verkorten of juist verlengen.

Wandelnetwerk Kempense Netevallei bestaat uit 340 kilometer wandelpaden en wandelroutes aaneengeknoopt door wandelknooppunten. Wandelnetwerk Kempense Netevallei staat, hoe kan het ook anders, in het teken van rivier De Nete. De Nete stroomt al kronkelend door het landschap tussen Lier en Hulsthout. Vanaf de dijken en dijkjes langs De Nete heb je steeds een schitterend weids uitzicht.

Wat zijn de aanraders voor het Wandelnetwerk Kempense Netevallei?

Wandelnetwerk Kempense NetevalleiLier. Lier is een oude stad in het westen van het wandelnetwerk. Het ligt pal aan de oever van rivier De Nete. Lier stamt al uit de 7de eeuw en is dus een historische stad. Lier staat mede bekend om haar patroonheilige Gummarus. Er is ook een bezienswaardigheid naar vernoemd. De Sint-Gummaruskerk.  Daarnaast kent Lier de werelderfgoedinschrijvingen De Zimmertoren, Het Begijnhof en het stadhuis.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk Kempense Netevallei

Wandelnetwerk De Kempense Netevallei beschrijft het stroomgebied van De Grote en De Kleine Nete. Het is een langgerekt gebied van west naar oost gelegen. Aan de westkant stroomt De Nete. Het gebied is een combinatie van waterrijk landschap, stedelijke en bosrijk gebied. Het gebied ligt in De Kempen. Hét kenmerk van de Kempen is hun zanderige bodem, waardoor de Kempen tot omstreeks 1860 grotendeels bedekt waren met heide, eikenbos, vennen en veengebieden. Nu komt er nog een aantal bossen, vennen, heides en weilanden voor.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor wandelnetwerk Kempense Netevallei

De wandelkaart voor wandelnetwerk Kempense Netevallei is beschikbaar op www.wandelenwebwinkel.nl

Artikelen gerelateerd aan Informatie over wandelnetwerk Kempense Netevallei:

Wandelnetwerk Pajottenland

Wandelnetwerk De Merode

Alle Wandelnetwerken Nederland

Alle Wandelnetwerken België

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie