Wandelnetwerk Kempense Landduinen

Informatie over Wandelnetwerk Kempense Landduinen

Wandelnetwerk Kempense LandduinenWandelnetwerk Kempense Landduinen is onderdeel van Wandelnetwerk Antwerpen. Het wandelnetwerk Kempense Landduinen en Wandelnetwerk Antwerpen bestaan uit wandelknooppunten. Aan de hand van wandelknooppunten stippel je zelf je ideale wandelroute uit. Je bepaalt zelf waar je wandeling langskomt en hoe lang de route wordt. Je kunt de wandelroute ook eenvoudig onderweg verkorten of juist verlengen.

Wandelnetwerk Kempense Landduinen bestaat uit 340 kilometer wandelpaden en wandelroutes aaneengeknoopt door wandelknooppunten. Wandelnetwerk Kempense Landduinen staat in het teken van de eeuwenoude stuifduinen welke je in dit gebied aantreft. Sommige zijn nog tientallen meters hoog, andere zijn minder makkelijk te herkennen. Je vind er ook regelmatig kappelletjes en statige molens.

Wat zijn de aanraders voor het Wandelnetwerk Kempense Landduinen?

Wandelnetwerk Kempense Landduinen– Balen. Balen is een gemeente net ten noorden van rivier De Grote Nete. Het dorp stamt al uit 1173 en de bijnaam van de inwoners is ‘ Kruiers’. Bezienswaardigheden zijn onder meer de Sint-Andrieskerk met de kenmerkende zware toren, het voormalig gemeentehuis en enkele 18de- en 19de eeuwse burgerhuizen in het centrum. Ook vind je er het Kruiersmuseum, gevestigd in het voormalig gemeentehuis. Het geeft een beeld van het leven van weleer. Je ziet er nog vele authentieke gebruiksvoorwerpen en inrichtingen. 

Natuur en landschap van Wandelnetwerk Kempense Landduinen

Het wandelnetwerk wordt sterk gekenmerkt door rivier De Nete. De rivier kronkelt door het landschap waar je veel bosrijke gebieden vindt. De landduinen zijn uiteindelijk waar het wandelnetwerk naar is vernoemd. Je hoeft dus niet altijd aan de kust te zijn om echte duinen te ervaren. Verder vind je natuurreservaat Keiheuvel nabij het dorp Balen. Het natuurgebied betreft een gebied van droge naaldbossen, heide en stuifzand.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor wandelnetwerk Kempense Landduinen

 

De wandelkaart voor Wandelnetwerk Kempense Landduinen is beschikbaar op www.wandelenwebwinkel.nl

Artikelen gerelateerd aan Informatie over wandelnetwerk Kempense Landduinen:

Wandelnetwerk Kempense Netevallei

Wandelnetwerk De Merode

Alle Wandelnetwerken Nederland

Alle Wandelnetwerken België

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

, , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie