Wandelnetwerk Kempense Hoven

Informatie over Wandelnetwerk Kempense HovenWandelnetwerk Kempense Hoven

Wandelnetwerk Kempense Hoven is onderdeel van Wandelnetwerk Antwerpen. Het wandelnetwerk Kempense Hoven en Wandelnetwerk Antwerpen bestaan uit wandelknooppunten. Aan de hand van wandelknooppunten stippel je zelf je ideale wandelroute uit. Je bepaalt zelf waar je wandeling langskomt en hoe lang de route wordt. Je kunt de wandelroute ook eenvoudig onderweg verkorten of juist verlengen.

Wandelnetwerk Kempense Hoven verbindt met zijn 480 kilometer wandelpaden de Kempense gemeenten Beerse, Brecht, Lille, Malle, Ranst, Rijkevorsel, Schilde, Schoten, Vosselaar, Zandhoven en Zoersel. Samen vormen zij het ‘Land van Playsantiën’. Dit verwijst naar de vele hoven van Playsantië. Dit zijn de vroegere landgoederen en kastelen van de plaatselijke landadel. Het verwijst ook naar het plezante verblijf in dit heerlijke en mooie gebied.

Wat zijn de aanraders voor het Wandelnetwerk Kempense Hoven?

Wandelnetwerk Kempense HovenGemeente Malle. Malle is een gemeente waar je rustig een dagje kunt vertoeven. Het ligt midden in de natuur. Een van de bekendste trekpleisters van Malle ligt in de deelgemeente Westmalle: de abdij van Westmalle. Beter bekend van het trappistenbier Westmalle. Kasteel en landgoed Renesse is ook een aanrader. Dit prachtige kasteel is een stukje glorie van weleer. Het kasteel is al erg oud, maar is volledig gerestaureerd en toegankelijk.  

Natuur en landschap van Wandelnetwerk Kempense Hoven

Het landschap van de Kempense Hoven is niet voor niets uitgekozen door de landadel van weleer om er hun buitenverblijven te maken. Het is een heerlijk groen stuk Antwerpse Kempen. Je vindt er gevarieerde stukjes natuur, met bos, velden, heidestroken en veel vogels. Een aantrekkelijk onderdeel van dit wandelnetwerk is Het Zoerselbos. Dit is een zeer bosrijk gebied van 400 ha. waar een stichting zich inzet om het te beschermen. Onder meer tegen gemotoriseerd verkeer, maar ook tegen overmatige recreatie. Je vindt er dus een vrij ongerept stukje Kempen terug dat een verademing is om doorheen te wandelen.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk Kempense Hoven

 

De wandelkaart voor Wandelnetwerk Kempense Hoven is beschikbaar op www.wandelenwebwinkel.nl

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk Kempense Hoven:

Wandelnetwerk Kempense Netevallei

Wandelnetwerk Kempense Heuvelrug

Wandelnetwerk Kempense Landduinen

Alle Wandelnetwerken Nederland

Alle Wandelnetwerken België

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie