Wandelnetwerk Kempense Heuvelrug

Informatie over Wandelnetwerk Kempense HeuvelrugWandelnetwerk Kempense Heuvelrug

Wandelnetwerk Kempense Heuvelrug is onderdeel van Wandelnetwerk Antwerpen. Het wandelnetwerk Kempense Heuvelrug en Wandelnetwerk Antwerpen bestaan uit wandelknooppunten. Aan de hand van wandelknooppunten stippel je zelf je ideale wandelroute uit. Je bepaalt zelf waar je wandeling langskomt en hoe lang de route wordt. Je kunt de wandelroute ook eenvoudig onderweg verkorten of juist verlengen.

Wandelnetwerk Kempense Heuvelrug bestaat uit 315 kilometer aan wandelpaden met wandelknooppunten in de gemeenten Retie, Herentals en Kasterlee. Het wandelnetwerk van deze streek zijn de Kleine Nete, kronkelend door het vlakke landschap, de talrijke kleine waterlopen omgeven door landbouwgebieden, de altijd groene dennenbossen, de zandduinen en natuurlijk de Kempische Heuvelrug.

Wat zijn de aanraders voor het Wandelnetwerk Kempense Heuvelrug?

Wandelnetwerk Kempense Heuvelrug– Kasterlee. Kasterlee is op toeristisch gebied een grote trekpleister. Het is verkozen tot mooiste dorp van Antwerpen en bijna verkozen tot mooiste dorp van Vlaanderen. Kasterlee ligt midden in de natuur. Met onder meer de bossen van Kasterlee. Kasterlee heeft ook een zeer levendige dorpskern met verscheidene cafés en restaurants waar je bijvoorbeeld volop geniet van de Belgische streekbieren.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk Kempense Heuvelrug

De Kempense Heuvelrug, een prachtige duinengordel met den, zand en heide tussen Retie en Herentals, vormt een van de mooiste landschappen in de Antwerpse Kempen. De dennenbomen zorgen er voor dat je zelfs tijdens de wat sombere herfst- en wintermaanden nog steeds in het groen kunt wandelen. Uitgestrekte bossen, bestaande uit grove den en Corsicaanse den op zandgrond domineren het beeld. Verder treffen we hier nog heidevelden aan, vennen, open stuifzanden, holle wegen, waterlopen en loofbossen. Deze landschapelementen brengen diversiteit in het gebied, waarmee ook de biologische rijkdom sterk toeneemt.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor wandelnetwerk Kempense Heuvelrug

De wandelkaart voor wandelnetwerk Kempense Heuvelrug is (binnenkort)beschikbaar op www.wandelenwebwinkel.nl

Artikelen gerelateerd aan Informatie over wandelnetwerk Kempense Heuvelrug:

Wandelnetwerk Kempense Netevallei

Wandelnetwerk De Merode

Alle Wandelnetwerken Nederland

Alle Wandelnetwerken België

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie