Wandelnetwerk Kempense Heide

Informatie over Wandelnetwerk Kempense HeideWandelnetwerk Kempense Heide

Wandelnetwerk Kempense Heide is onderdeel van Wandelnetwerk Antwerpen. Het wandelnetwerk Kempense Heide en Wandelnetwerk Antwerpen bestaan uit wandelknooppunten. Aan de hand van wandelknooppunten stippel je zelf je ideale wandelroute uit. Je bepaalt zelf waar je wandeling langskomt en hoe lang de route wordt. Je kunt de wandelroute ook eenvoudig onderweg verkorten of juist verlengen.

Wandelnetwerk Kempense Heide bestaat uit 500 kilometer aan wandelpaden en wandelroutes langs wandelknooppunten. Je wandelt langs fraaie bossen, parken en en tuinen in Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Kapellen, Stabroek en Wuustwezel. Het Wandelnetwerk Kempense Heide sluit in het noorden aan op het Wandelnetwerk De Baronie in Nederland. In het zuiden sluit het aan op het Wandelnetwerk Kempense Hoven. Het wandelnetwerk staat onder meer in het teken van De Kalmthoutse Heide.

Wat zijn de aanraders voor het Wandelnetwerk Kempense Heide?

Wandelnetwerk Kempense Heide– Brasschaat. Brasschaat is een stad met 37.000 inwoners en is al behoorlijk oud. Waarschijnlijk hadden de Kelten er al een nederzetting. Brasschaat heeft ook een militair verleden. Hiervan zie je nog altijd de sporen zoals de antitankgracht, het Fort van Brasschaat, het Kamp van Brasschaat, het Klein en het Groot Schietveld en de vele bunkers. Wat Brasschaat onder meer aantrekkelijk maakt voor de wandelaar zijn de vele parken en bossen in de gemeente. Enkele grote en noemenswaardige bossen, natuurgebieden en parken: het Park van Brasschaat, het Klein Schietveld, het Groot Schietveld, De Inslag, De Uitlegger, het Peerdsbos en Domein de Mik.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk Kempense Heide

De heide van Wandelnetwerk Kempense Heide vind je voornamelijk op de Kalmthoutse Heide. Dit is een natuurgebied/ heidegebied nabij het dorp Kalmthout en de Nederlandse grens. Het gebied beslaat zo’n 3750 ha. en bestaat voornamelijk uit heide met vennen, zandverstuivingen en dennenbos. Het natuurreservaat is dusdanig aantrekkelijk voor toeristen dat het behoorlijk druk kan zijn. Als wandelaar moet je dus je moment kiezen als je de drukte niet prettig vindt. Daarnaast is er op de heide in elk seizoen wel iets te beleven.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor wandelnetwerk Kempense Heide

 

De wandelkaart voor Wandelnetwerk Kempense Heide is beschikbaar op www.wandelenwebwinkel.nl

Artikelen gerelateerd aan Informatie over wandelnetwerk Kempense Heide:

Wandelnetwerk Kempense Netevallei

Wandelnetwerk Kempense Heuvelrug

Wandelnetwerk Kempense Landduinen

Alle Wandelnetwerken Nederland

Alle Wandelnetwerken België

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie