Wandelnetwerk Kempens Landgoed

Informatie over Wandelnetwerk Kempens LandgoedWandelnetwerk Kempens Landgoed

Wandelnetwerk Kempens Landgoed is onderdeel van Wandelnetwerk Antwerpen. Het wandelnetwerk Kempens Landgoed en Wandelnetwerk Antwerpen bestaan uit wandelknooppunten. Aan de hand van wandelknooppunten stippel je zelf je ideale wandelroute uit. Je bepaalt zelf waar je wandeling langskomt en hoe lang de route wordt. Je kunt de wandelroute ook eenvoudig onderweg verkorten of juist verlengen.

Wandelnetwerk Kempens Landgoed omvat 415 kilometer wandelpaden over de Landgoederen De Schrieken, Gorp en Roovert en de immense landerijen van aristocratische families als Cartier en Emsens, de Gewestbossen van Ravels en het domein de Hoge Vijvers in Arendonk. Het wandelnetwerk sluit in het westen aan op het Nederlandse Wandelnetwerk De Baronie.

Wat zijn de aanraders voor het Wandelnetwerk Kempens Landgoed?

Wandelnetwerk Kempens LandgoedArendonk. Arendonk is met zijn 12.000 inwoners een bescheiden dorp. Het ligt midden in het groen van Wandelnetwerk Kempens Landgoed. Het is een prachtig dorp om de wandeling doorheen te plannen. Bij de lokale VVV is ook een dorpskernwandeling te verkrijgen. Het wandelnetwerk leid je met de wandelknooppunten ook langs de meest bezienswaardige plekken van Arendonk. Leuk om te bezoeken zijn de Toremansmolen uit 1809 en Het Heemmuseum waar wordt geëxposeerd over het verleden en de omgeving van Arendonk. Het museum is niet altijd geopend. (arendonk.be)

Natuur en landschap van Wandelnetwerk Kempens Landgoed

De naam Kempens Landgoed verwijst naar de voormalige landerijen van adellijke en rijke families. Vandaag de dag vormen ze een uitgelezen decor om in te wandelen. Je wandelt over fraaie landgoederen en door indrukwekkende bossen en langs heide, vennen, stuifduinen, prehistorische grafheuvels, molens en kapelletjes.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk Kempens Landgoed

 

De wandelkaart voor Wandelnetwerk Kempens Landgoed is (binnenkort) beschikbaar op www.wandelenwebwinkel.nl

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk Kempens Landgoed:

Wandelnetwerk Kempense Hoven

Wandelnetwerk Kempense Beemden

Wandelnetwerk Kempense Landduinen

Alle Wandelnetwerken Nederland

Alle Wandelnetwerken België

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie