Wandelnetwerk In het land van stille waters

Informatie over Wandelnetwerk In het land van stille waters

Wandelnetwerk in het land van stille watersWandelnetwerk In het land van stille waters is onderdeel van Wandelnetwerk Antwerpen. Het overschrijdt ook de provinciegrenzen met Vlaams Brabant. Het wandelnetwerk In het land van stille waters en Wandelnetwerk Antwerpen bestaan uit wandelknooppunten. Aan de hand van wandelknooppunten stippel je zelf je ideale wandelroute uit. Je bepaalt zelf waar je wandeling langskomt en hoe lang de route wordt. Je kunt de wandelroute ook eenvoudig onderweg verkorten of juist verlengen.

Wandelnetwerk In het land van stille waters beschikt over 257 kilometer aan wandelpaden en 299 wandelknooppunten om de wandelroute mee te plannen. Dit (provincie)grensoverschrijdende wandelnetwerk laat je beide oevers van de Schelde ontdekken. Daarnaast ben je in de gelegenheid om de historische stad Mechelen te bezoeken. Dit wandelnetwerk komt niet in Mechelen. Het aangrenzende Wandelnetwerk Rivierenland wel. Deze sluit naadloos aan op dit wandelnetwerk.

Wat zijn de aanraders voor het Wandelnetwerk In het land van stille waters?

Wandelnetwerk in het land van stille watersMechelen. Het wandelnetwerk is in eerste instantie geschikt om lekker door landelijk waterrijk gebied rond de Schelde te wandelen. Maar als je toch in dit gebied vertoeft is een bezoek aan de stad Mechelen toch aan te raden. Mechelen is een stad van behoorlijke omvang; ruim 80.000 inwoners. Het is een historische stad met veel bezienswaardigheden en een lange lijst van cultureel erfgoed. Je vindt met name rond De Grote Markt veel moois. Bijvoorbeeld het stadhuis van Mechelen De Belfort(toren) staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ook Het Groot Begijnenhof staat op de UNESCO lijst. Je kunt vanaf de Grote Markt een wandeling met gids maken door het Begijnenhof. Voor de liefhebber zijn er ook nog 10 musea te vinden in Mechelen.

 Natuur en landschap van Wandelnetwerk In het land van stille waters

Wandelnetwerk Het Land van Stille Waters ligt in een waterrijk gebied met De Schelde als doorlopend element in het landschap. De Schelde krult of doorsnijdt het landschap van het wandelnetwerk waardoor je kunt genieten van beide zijden van de rivier. Langs de oevers vind je schorren en slikken gebieden met een keur aan vogel- en andere diersoorten. Een lint van dorpjes en dorpen siert de kust en het binnenland. De lokale cultuur en lekkernijen vind je hier nog volop.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor wandelnetwerk In het land van stille waters

De wandelkaart voor wandelnetwerk In het land van stille waters is beschikbaar op www.wandelenwebwinkel.nl

Artikelen gerelateerd aan Informatie over wandelnetwerk In het land van stille waters:

Wandelnetwerk Westkust

Wandelnetwerk De Merode

Alle Wandelnetwerken Nederland

Alle Wandelnetwerken België

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie