Wandelnetwerk IJzervallei

Informatie over Wandelnetwerk IJzervalleiWandelnetwerk IJzervallei

Wandelnetwerk IJzervallei is onderdeel van Wandelnetwerk West-Vlaanderen. Het wandelnetwerk IJzervallei en Wandelnetwerk West-Vlaanderen bestaan uit wandelknooppunten. Aan de hand van wandelknooppunten stippel je zelf je ideale wandelroute uit. Je bepaalt zelf waar je wandeling langskomt en hoe lang de route wordt. Je kunt de wandelroute ook eenvoudig onderweg verkorten of juist verlengen.

Wandelnetwerk IJzervallei bestaat uit 200 kilometer wandelpaden. Er zijn 126 wandelknooppunten in het netwerk. Je wandelt in het grensgebied met Frankrijk. Dit is niet alleen heel mooi, maar ook heel erg leuk. Je wandelt in het stroomgebied van de IJzer, een van de 3 Belgische rivieren. Tijdens je wandeling loop je zo Frankrijk in. In het zuiden sluit het Wandelnetwerk IJzervallei naadloos aan op Wandelnetwerk Hoppeland. Er zijn 13 startpunten waar je je wandelroute idealiter kunt starten.

Wat zijn de aanraders voor het Wandelnetwerk IJzervallei?

Wandelnetwerk IJzervalleiRoesbrugge. Roesbrugge is een landelijk dorp in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Roesbrugge is het grootste dorp in Roesbrugge-Haringe, een deelgemeente van de stad Poperinge. Roesbrugge ligt in het noordwesten van Poperinge. Roesbrugge ligt pal aan de grens met Frankrijk.

 Natuur en landschap van Wandelnetwerk IJzervallei

Wandelnetwerk IJzervallei ligt op het grensgebied tussen Frankrijk en België met als centraal element het stroomgebied van rivier de IJzer. De IJzervallei zorgt voor een divers rivierlandschap afgewisseld met weilanden, jaagpaden en bossen. Het Wandelnetwerk is voorzien van een heel aantal kleinschalige, charmante dorpen waar je de lokale smaken kunt proeven en sferen kunt ervaren.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor wandelnetwerk IJzervallei
Bestel de wandelkaart IJzervallei
Artikelen gerelateerd aan Informatie over wandelnetwerk IJzervallei:

Wandelnetwerk Westkust

GPS wandelen Hoe en wat?

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.


, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie