Wandelnetwerk IJsseldelta

Informatie over wandelnetwerk IJsseldelta

Wandelnetwerk IJsseldelta

Het wandelnetwerk IJsseldelta is in december 2013 geopend. Dit wandelnetwerk knoopt 627 kilometer aan wandelpaden, wandelroutes en lange-afstandswandelingen aan elkaar. Het wandelnetwerk bestaat uit honderden routepaaltjes welke allen gekleurde routemarkeringen aanduiden. Elke kleur is een eigen wandelroute. Het wandelnetwerk IJsseldelta heeft tientallen verschillende wandelroutes met steeds een ander startpunt. Wandelnetwerk IJsseldelta heeft in totaal 32 startpunten. Wat de wandelroutes allemaal gemeen hebben is dat zij de mooiste plekje van de IJsseldelta laten zien. Je komt tijdens uw wandeling bijvoorbeeld langs historische steden uit het Hanzetijdperk, over dijken en langs het prachtige polderlandschap.

Wat zijn aanraders in wandelnetwerk IJsseldelta?

Als je van cultuur houdt bent u in IJsseldelta aan het juiste adres. In de steden Hasselt, Kampen en Zwolle zijn stadswandelingen uitgezet welke  je langs de mooiste en interessantste cultuur-historische plaatsen van deze Hanzesteden brengt.

Ter illustratie, De Hanze was een middeleeuws samenwerkingsverband van kooplieden en handelaren in een reeks verschillende steden. Door steeds grote wordende samenwerkingsverbanden probeerden zij de concurrentie af te troeven. Op het hoogtepunt waren er wel 200 steden aangesloten bij De Hanze. De invloed van deze sterke Hanze is nog duidelijk te zien in de bovengenoemde steden.

Natuur en landschap van wandelnetwerk IJsseldelta

De IJsseldelta is 1 van de 20 Nationale Landschappen van Nederland en mag zich daarom “Nationaal Landschap IJsseldelta” noemen. Deze status krijgt een regio niet zomaar. Het geeft aan dat het landschap zo kenmerkend en belangrijk is voor Nederland dat het een status aparte krijgt. Dit om het behoud van het landschap en de uniciteit bij het grote publiek te bevorderen. De regio bestaat uit de Polder Mastenbroek, Kampereiland, de Mandjeswaard, Polder de Pieper en de Zuiderzeepolder. Het landschap is vergeven van de rustieke en mooie dorpjes zoals ‘s-Heerenbroek, Grafhorst en Zalk.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor wandelnetwerk IJsseldelta

 

Bestel hier de Wandelkaart IJsseldelta
Artikelen gerelateerd aan Informatie over wandelnetwerk IJsseldelta:

Informatie over Wandelnetwerk Waterreijk

Informatie over wandelen in Overijssel

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

 

 

, , , , ,

One Response to Wandelnetwerk IJsseldelta

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2174): Walker->paged_w in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63