Wandelnetwerk Ieperboog

Informatie over Wandelnetwerk IeperboogWandelnetwerk Ieperboog

Wandelnetwerk Ieperboog is onderdeel van Wandelnetwerk West-Vlaanderen. Het wandelnetwerk Ieperboog en Wandelnetwerk West-Vlaanderen bestaan uit wandelknooppunten. Aan de hand van wandelknooppunten stippel je zelf je ideale wandelroute uit. Je bepaalt zelf waar je wandeling langskomt en hoe lang de route wordt. Je kunt de wandelroute ook eenvoudig onderweg verkorten of juist verlengen.

Wandelnetwerk Ieperboog bestaat uit 100 kilometer wandelpaden. De wandelpaden zijn speciaal geselecteerd om de ideale wandelroute te kunnen plannen. Ze zijn bijvoorbeeld autoluw, en komen langs de meest aantrekkelijke delen van het gebied.

Wat zijn de aanraders voor het Wandelnetwerk Ieperboog?

Wandelnetwerk IeperboogIeper. Ieper is de 5de grootste stad van West-Vlaanderen met zo’n 35.000 inwoners. Het is de grootste stad van de Westhoek. Ieper is een historische stad met een woelig oorlogsverleden. De Duitsers hebben tijdens de 1ste wereldoorlog de stad nooit kunnen innemen. Dit terwijl de stad gedurende de gehele oorlog is omsingeld geweest. Ieperboog slaat dan ook op de verdedigingslinies in boogvorm rond de stad. De grote markt van Ieper is, na die van Sint Niklaas, de grootste van Vlaanderen. Elke zaterdag wordt hier ook markt gehouden. Je vindt hier ook de indrukwekkende Lakenhallen met het Belfort (toren) en het Nieuwerck (stadhuis). Ieper kent talloze historische bouwwerken. Verder is het er goed toeven op culinair gebied en kun je een flink aantal musea bezoeken.

 Natuur en landschap van Wandelnetwerk Ieperboog

Wandelnetwerk Ieperboog geeft een mooi beeld van hoe het slagveld rond Ieper eruit gezien moet hebben tijdens de 1ste wereldoorlog. Naast een oorlogsverleden is er genoeg te zien in de omgeving van Ieper. Een landschap met in het zuidoosten een aantal flinke bossen. Ook vind je een aantal vijvers welke in de 14de eeuw zijn aangelegd voor de opvang van drinkwater. Deze zijn nu verworden tot natuurcentra.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor wandelnetwerk Ieperboog
Bestel de wandelkaart van Wandelnetwerk Ieperboog

Artikelen gerelateerd aan Informatie over wandelnetwerk Ieperboog:

Wandelnetwerk IJzervallei

Wandelnetwerk Hoppeland

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie