Wandelnetwerk Hoppeland

Informatie over Wandelnetwerk HoppelandWandelnetwerk Hoppeland

Wandelnetwerk Hoppeland is onderdeel van Wandelnetwerk West-Vlaanderen. Het wandelnetwerk Hoppeland en Wandelnetwerk West-Vlaanderen bestaan uit wandelknooppunten. Aan de hand van wandelknooppunten stippel je zelf je ideale wandelroute uit. Je bepaalt zelf waar je wandeling langskomt en hoe lang de route wordt. Je kunt de wandelroute ook eenvoudig onderweg verkorten of juist verlengen.

Wandelnetwerk IJzervallei bestaat uit 228 kilometer wandelpaden. Er zijn 184 wandelknooppunten in het netwerk. Je wandelt in het grensgebied met Frankrijk. In het noorden sluit het Wandelnetwerk Hoppeland naadloos aan op Wandelnetwerk IJzervallei. Het grensoverschrijdende Wandelnetwerk Hoppeland loodst de wandelaar door de glooiende hoppestreek van de Westhoek en Frans-Vlaanderen. Het netwerk onthult het erfgoed en de charmes van de stad Poperinge. Genieters kunnen er in de gastvrije en pittoreske dorpjes aan beide kanten van de grens van de gastronomie, de hoeveproducten en de plaatselijk gebrouwen streekbieren proeven.

Wat zijn de aanraders voor het Wandelnetwerk Hoppeland?

Wandelnetwerk HoppelandPoperinge. Poperinge is een oude stad en dateert al uit 850. Poperinge is bekend om de Hopteelt. Er is zelfs een hopmuseum en jaarlijks wordt er het hopfeest gevierd. Poperinge heeft een eindeloze lijst aan Rijksmonumenten. Er valt genoeg te zien in dit mooie en oude stadje.

 Natuur en landschap van Wandelnetwerk Hoppeland

Wandelnetwerk Hoppeland staat in het teken van de hopteelt. Hop een ingrediënt voor het brouwen van bier is karakteristiek voor deze regio. Genieten van Belgisch bier. De hopteelt beschrijft voor een deel het landschap. Daarnaast is dit deel van West Vlaanderen, Het West-Vlaams Heuvelland, voorzien van een glooiend landschap. Het landschap kent heuvels tot ruim 150 meter hoogte, wat voor een pittige wandeling kan zorgen.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor wandelnetwerk Hoppeland
Bestel de wandelkaart Hoppeland
Artikelen gerelateerd aan Informatie over wandelnetwerk Hoppeland:

Wandelnetwerk Westkust

GPS wandelen Hoe en wat?

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.


, ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie