Wandelnetwerk Het Groene Woud

Informatie over Wandelnetwerk Het Groene Woud

Wandelnetwerk Het Groene Woud Het Wandelnetwerk Het Groene Woud telt 900 kilometer aan wandelpaden en wandelroutes. Het wandelnetwerk is onderdeel van Wandelnetwerk Brabant, wat wel 6700 kilometer aan wandelmogelijkheden biedt. Het overkoepelende Wandelnetwerk Brabant is het grootste wandelnetwerk van Nederland. In Het Groene Woud was het al goed toeven met de fiets via fietsknooppunten. Voor de wandelaar is het knooppunten netwerk nu eindelijk ook beschikbaar. Via wandelknooppunten knoop je je eigen wandelroute aaneen. Selecteer op de wandelkaart de wandelknooppunten welke samen je wandelroute bepalen. Je bepaalt zelf hoe lang je wandelroute wordt en wat je wilt zien.

Wat zijn de aanraders op Wandelnetwerk Het Groene Woud?

Oirschot. Oirschot is een van de schilderachtigste plaatsen van Wandelnetwerk Het Groene Woud. De omgeving van Oirschot kenmerkt zich door oud cultuurgebied dat vooral agrarisch in gebruik is, en door natuurschoon. Oirschot is een mooie stad om te verkennen. Je vindt wel 142 Rijksmonumenten in Oirschot. – Den Bosch. Het middeleeuwse stadscentrum van Den Bosch is een van het oudste en meest complete van Nederland. De binnenstad is het grootste omwaldegebied van het land. Ook staat het oudste, met baksteen gebouwde, huis van Nederland in het centrum van Den Bosch: De Moriaan. Hier is de VVV in gehuisvest.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk Het Groene Woud

Het Groene Woud is een gebied van 35.000 hectare in de driehoek Eindhoven-Tilburg-‘s-Hertogenbosch; het gebied kent een kern van 7.500 hectare aan natuur bestaande uit bossen, moerassen, heide en agrarisch populierenlandschap. Het is gekenmerkt als Nationaal Landschap. Dit geeft aan wat een kenmerkend en belangrijk landschap het voor Nederland is.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk Het Groene Woud

De wandelkaart voor Wandelnetwerk Het Groene Woud is op www.wandelenwebwinkel.nl beschikbaar.

 

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk Het Groene Woud:

Wandelnetwerk Brabantse Wal Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Zuid Informatie over Wandelnetwerk Zeeland Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

Nog geen reacties.

Geef een reactie