Wandelnetwerk Hagelandse Heuvels

Informatie over Wandelnetwerk Hagelandse HeuvelsWandelnetwerk Hagelandse Heuvels

Wandelnetwerk Hagelandse Heuvels is onderdeel van Wandelnetwerk Vlaams Brabant. Het wandelnetwerk Hagelandse Heuvels en Wandelnetwerk Vlaams Brabant bestaan uit wandelknooppunten. Aan de hand van wandelknooppunten stippel je zelf je ideale wandelroute uit. Je bepaalt zelf waar je wandeling langskomt en hoe lang de route wordt. Je kunt de wandelroute ook eenvoudig onderweg verkorten of juist verlengen.

Wandelnetwerk Hagelandse Heuvels telt wel 300 kilometer wandelpaden en 325 wandelknooppunten. De Hagelandse Heuvels ligt ten oosten van de Groene Gordel van Vlaams Brabant. Dit is het groene, landelijke gebied rond Brussel.

Wat zijn de aanraders voor het Wandelnetwerk Hagelandse Heuvels?

Wandelnetwerk Zuid Dijleland – Leuven. Leuven is ook wel bekend als de bierhoofdstad van Vlaanderen. Dit komt doordat Leuven een studentenstad is, maar misschien nog meer omdat de Brouwerij Anheuser-Busch Inbev er gevestigd is. Deze bierbrouwer is de grootste bierbrouwer van de lage landen. Verder heeft Leuven tal van bezienswaardigheden zoals Het indrukwekkende gotische stadhuis, De Grote Markt, De Sint Pieterskerk en Het Tafelrond (Voormalige Nationale Bank in gotische stijl).

Wandelnetwerk Zuid Dijleland

Een van de klapstukken van Leuven is het Groot Begijnenhof (staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst). Dit is een gaaf bewaarde, en volledig gerestaureerde historische wijk van een tiental straten in het zuiden van de binnenstad. Het is een van de grootste nog bestaande begijnhoven in Vlaanderen. De Dijle stroomt dwars door het hof.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk Hagelandse Heuvels

De Hagelandse Heuvels zijn veelal getuigenheuvels. Dit zijn heuvels die zogenaamd getuigen zijn van hoe het landschap er ooit heeft uitgezien. De afzetting van weleer bevat een hoog ijzergehalte waardoor de bodem een kenmerkende roestachtige kleur heeft. De zuidzijde van de heuvels is ideaal geschikt om wijngaarden op te planten. Dit zie je dus ook veelvuldig op bepaalde plekken zoals De Wijngaardberg. De Hagelandse wijnen zijn een begrip geworden en het is aan te raden om zeker de gelegenheid te nemen om deze te proeven.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor wandelnetwerk Hagelandse Heuvels

De wandelkaart voor wandelnetwerk Hagelandse Heuvels is beschikbaar op www.wandelenwebwinkel.nl

Artikelen gerelateerd aan Informatie over wandelnetwerk Hagelandse Heuvels:

Wandelnetwerk Pajottenland

Wandelnetwerk Getuigenheuvels Vlaamse Ardennen

Alle Wandelnetwerken Nederland

Alle Wandelnetwerken België

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie