Wandelnetwerk Gemeente Venlo: Westmaas

Informatie over Wandelnetwerk Gemeente Venlo: Westmaas

Wandelnetwerk Gemeente Venlo: WestmaasWandelnetwerk Gemeente Venlo: Westmaas  is een wandelnetwerk rond de stad Venlo. Het bestaat uit 75 kilometer wandelpaden en wandelroutes. Het wandelnetwerk is opgebouwd uit 65 wandelknooppunten waarmee je een wandelroute zelf uitstippelt. Het wandelnetwerk is onderdeel van Wandelnetwerk Limburg.

Het Wandelnetwerk Gemeente Venlo: Westmaas sluit naadloos aan op het Wandelnetwerk Peel en Maas en Wandelnetwerk Horst aan de Maas (Knopenlopen Sevenum, Maasgaarden, Stempel van de Maas)

Wat zijn de aanraders van Wandelnetwerk Gemeente Venlo: Westmaas?

– Venlo. In Venlo zijn sporen gevonden die tot aan de Romeinse tijd dateren. Veel later is Venlo nog lid geweest van De Hanze, een handelsverbond tussen steden, wat aangeeft dat het een belangrijke handelsstad was. Zelfs zo belangrijk dat het te vergelijken is met bijvoorbeeld Keulen. Helaas is een behoorlijk deel van de historische gebouwen in Venlo vernietigd tijdens de tweede wereldoorlog. Gelukkig is er nog veel moois te vinden. Bijvoorbeeld in de Gasthuisstraat, dat zelfs de “meest Middeleeuwse straat van Nederland” genoemd mag worden. Totaal kent Venlo 93 Rijksmonumenten.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk Gemeente Venlo: Westmaas

Hoewel een stadswandeling door Venlo een echte aanrader is, is het geen straf om het buitengebied van Venlo te verkennen. Ten oosten van Venlo ligt bijvoorbeeld de Groote Heide. Dit een van de meest soortenrijke gebieden van Het Limburgs Landschap. De grootste oppervlakte wordt ingenomen door heide. Aan de zuidkant liggen tevens enkele akkertjes, schraal grasland en bos met voornamelijk naaldbomen.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk Gemeente Venlo: Westmaas

De wandelkaart voor Wandelnetwerk Gemeente Venlo: Westmaas

is op www.wandelenwebwinkel.nl beschikbaar.


 

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk Gemeente Venlo: Westmaas:

Wandelnetwerk Leudal

Informatie over Wandelnetwerk Merselo

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

Nog geen reacties.

Geef een reactie