Wandelnetwerk Gemeente Gennep

Informatie over Wandelnetwerk Gemeente GennepWandelnetwerk Gemeente Gennep

Wandelnetwerk Gemeente Gennep is een wandelnetwerk van 130 kilometer wandelpaden. Het bestaat uit 90 wandelknooppunten. Via deze wandelknooppunten stippel je zelf de wandelroute uit. Je bepaalt zelf hoe lang je wandelroute wordt en wat je wilt zien. Het wandelnetwerk maakt onderdeel uit van het Wandelnetwerk Limburg.

Kenmerkend aan Wandelnetwerk Gemeente Gennep is het akkerlandschap langs de oostkust van de Maas, het dorpse karakter en Nationaal Park De Maasduinen. Daarnaast zit je in een mum over de Duitse grens.

Wat zijn aanraders van Wandelnetwerk Gemeente Gennep?

Gennep. Het gezellige stadje Gennep heeft een interessant verleden als vestingstad. In de historische kern herinneren nog tal van gebouwen aan vroegere tijden, zoals het mooie stadhuis, de protestantse kerk aan de Markt, de Martinustoren, Museum het Petershuis en de middeleeuwse stadsmuur met groene gracht.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk Gemeente Gennep

Het wandelnetwerk bied in verschillende delen een ander type landschap. In het zuiden van Gennep ligt het noordelijkste stuk van Nationaal Park De Maasduinen, een langgerekt bos- en heidegebied tussen de Maas en de Duitse grens. Aan de oostzijde vind je het stroomgebied van de Maas en aan de noordzijde het akkerlandschap met de bekende Maasheggen. Maasheggen zijn de typische afscheidingen tussen de kavels. Een heerlijk afwisselend wandelgebied om te verkennen. Daarnaast zit je snel over de Duitse grens als je even geen zin meer hebt om te wandelen.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk Gemeente Gennep

De wandelkaart voor Wandelnetwerk Gemeente Gennep  is op www.wandelenwebwinkel.nl beschikbaar.

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk Gemeente Gennep:

Wandelnetwerk Brabantse Wal

Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Zuid

Wandelnetwerk De Peel

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

Nog geen reacties.

Geef een reactie